Galatasaray'ın transfer listesinde olduğu iddia edilen Hırvat stoper Domagoj Vida için Premier Lig takımlarından Everton'un devreye girdiği açıklandı.

2012 yılından beri Ukrayna Ligi ekiplerinden Dinamo Kiev forması giyen Vida'nın sözleşmesi 2018 yılında sona eriyor. Dinamo Kiev formasıyla toplam 82 maça çıkan 27 yaşındaki futbolcu, Hırvatistan Milli Takımı'ndaki performansı ile de dikkat çekiyor.

Everton teknik direktörü Ronald Koeman'un takımın tecrübeli defans futbolcusu Phil Jagielka'nın yerine Domagoj Vida'yı düşündüğü ve Hollandalı teknik adamın bu transfer için 34 yaşındaki Jagielka'yı gözden çıkartabileceği belirtildi.

İngiliz ekibinin devre arasında da Vida için nabız yokladığı ve Hırvat yıldız için 12 milyon Euro teklifte bulunduğu, ancak Ukrayna ekibinin bu teklifi geri çevirdiği de kaydedildi.

Domagoj Vida, geçtiğimiz günlerde Ukrayna maçının ardından yaptığı açıklamada Beşiktaş'ın Hırvat stoperi Matej Mitrovic ile birlikte oynamış ve genç futbolcu hakkında övgü dolu sözler kullanmıştı.