Galatasaray'dan ayrılırken Wesley Sneijder ve Hamit Altıntop'a La Liga'yı sorduğunu belirten tecrübeli oyuncu, Yaya Toure'yi beğendiğini kaydetti.

Sneijder ve Hamit'in kendisine İspanya'yı seveceğini söylediğini belirten Ryan Donk, "Betis'in 2005 yılında Denilson ve Capi'li kadrosuyla kupa kazandığını biliyorum. Sneijder ve Hamit Altıntop, bana İspanya'yı seveceğimi, çünkü burada futbol oynandığını söyledi" dedi.

Birçok farklı bölgede oynayabildiğini vurgulayan 30 yaşındaki oyuncu, "Orta sahada oynamayı seviyorum, ki son yıllarda da hep ortada oynadım. Ancak ihtiyaç olursa, defansta da oynarım. Hocama beni nereye koyması gerektiğini söylemeyeceğim. Belçika'da ve İngiltere'de sağ bek, sol bek oynadım. Kasımpaşa'da 2 maç forvet olarak da oynadım" diye konuştu.

Derbi tecrübesinin iyi olduğunu belirten Hollandalı isim, "Burada ilk yapmak istediğim İspanyolca öğrenmek, en azından futbol dilini kavramak istiyorum. Daha gençken Vieira'yı severdim, şimdi de Yaya Toure'yi beğeniyorum. Belçika'da ve tabii ki İstanbul'da büyük maçlar oynadım. Bu maçlar müthiş tecrübeler edinmeni sağlar ve Sevilla'ya karşı da iyi şeyler yapmayı umuyorum" ifadelerini kullandı.

Galatasaray, Betis'te kiralık oynadığı dönemde Ryan Donk'un 1,5 milyon euroluk maaşının 500 bin eurosunu karşılayacak.