Galatasaray’ın, savunma oyuncusu Ricardo van Rhijn'in transferi konusunda Hollanda Birinci Futbol Ligi ekiplerinden Ajax ile anlaştığı iddia edildi.

Hollanda'nın De Telegraaf gazetesinde yer alan haberde, sarı-kırmızılıların 25 Aralık Cuma günü görüşmelere başladığı Ajax ile prensipte anlaştığı ve 24 yaşındaki Van Rhijn’in da kabul etmesi halinde yakında imza atılacağı belirtildi.

Ajax’ın varılan prensip anlaşmasına göre transferden ilk etapta 2 milyon avro kazanacağını ileri süren gazete, bu miktarın primlerle 3,5 milyon avroya yükselebileceğini yazdı. Haberde, Amsterdam ekibinin Van Rhijn’ın üçüncü bir kulübe satışından da pay alacağı paylaşıldı.

Galatasaray’ın, Hollandalı orta saha oyuncusu Wesley Sneijder’in tavsiyesi üzerine transfer etmek için harekete geçtiği Van Rhijn’in sağlık kontrollerinin ardından sarı-kırmızılılarla 3,5 yılllık sözleşme imzalamasının beklendiği de ifade edildi. 

UEFA AVRUPA LİGİ'NDE OYNAYABİLECEK 

Sağ bek ve stoper mevkilerinde forma giyen Hollandalı futbolcu, sarı-kırmızılı takımın UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacağı maçlarda forma giyebilecek. Ajax’ın Avrupa Ligi’nde oynaması nedeniyle sarı ­kırmızılıların bu oyuncuyu Lazio ile oynanacak maçlarda ve turu geçerse diğer karşılaşmalarda da oynatamayacağı iddia edilmişti. Ancak UEFA Avrupa Ligi talimatında yer alan bir maddenin Galatasaray’ın önünü açtığı ifade edildi.

TANNANE İÇİN 3 MİLYON EURO İSTEDİLER

Ryan Donk ve Van Rhijn'in transferlerinin ardından Tannane için de Heracles ile paarlıklarını sürdüren Galatasaray, son olarak 2.5 milyon euroluk teklifi masanın üzerine koymuştu. Galatasaray'ın teklifini değerlendiren Heracles, sarı-kırmızılı yönetimden 3 milyon euro istedi ve görüşmeler yeniden başladı.