Radyospor Yorumcusu Uğur Meleke, spor gündemini değerlendirdi.

"Telekom Stadı, akustik olarak diğer statlara göre daha iyi. Mimarisi itibariyle ses içeride kalıyor. Vodafone Park’ta o kadar içeride kalmıyor. 2012 yılında Galatasaray bu statta kolay kolay kaybetmez demiştim. O zamanlardan bu zamana Fatih Terim görevde kalmış olsa, Ünal Aysal ile sorun yaşamasa Galatasaray bugün bambaşka bir yerde olabilirdi."

"Olcay Şahan, karşılaşmanın sonunda ‘genç oyuncuların fazla olmasının bedelini ödedik’ demiş. Gollerde topu kaybeden Okay Yokuşlu ve Abdülkadir Ömür’ü kast ediyor. Sanki o toplar kaybedilmese öyle bitecek miydi? Sen ne oynuyorsun da böyle konuşuyorsun? Yaş ayrımcılığı yapmıyorum, Emre Belözoğlu 38 yaşında çatır çatır oynuyor ama Olcay’ın böyle bir yorumda bulunmasına şaşırdım. Olcay bunu içinde tutuyor, bu son noktası. Hatayı yaptıkları anda patlak veriyor. Trabzonspor’un bu konunun üzerinde durması gerekiyor. Acaba böyle düşünen başka tecrübeli oyuncular var mı? Abdülkadir saçını 3 numaraya kestirmiş, neden? Zaten küçük gösteriyorsun… Sen milli futbolcusun, sahaya çıkan diğer oyuncular milli değil."

"2-3 ay Ersun Yanal, 4-5 ay Rıza Çalımbay siz ne çalıştırdınız? Savunmadan çıkarken kaptırılan toplar, Trabzonspor’un en büyük sorunu… Galatasaray olağanüstü bir baskı da yapmıyordu. Fenerbahçe, Başakşehir’e önde baskı yaptı kazandı. Başakşehir, Beşiktaş’a önde baskı yaptı kazandı, Galatasaray da Trabzonspor’a baskı yaptı ve kazandı. Baskı yiyen kaybediyor."

"Bütün hücum planı Burak Yılmaz’ın araya kaçmasıyla ilgili yaparsan 7 kez ofsaytta kalır. Bir türlü antrenör kalitesi gelişmiyor. Fatih Terim, Abdullah Avcı, Şenol Güneş, Aykut Kocaman gibi bu standarda ulaşmıyor. Aykut Kocaman’ın da Fenerbahçe’nin sembolü olması avantajı. Rıza Çalımbay en iyilerden birisi diyorsun, O da bu kadar oluyor. Ligin en zayıf kadrolarından birisi Akhisar’da var ve Okan Buruk başarılı ilerliyor."

"Fırat Aydınus, Donk’un Sosa’ya ve bir de Trabzonsporlu oyuncuya ilk 10 dakika içerisinde sarı kartları atladı. Bir de Pereira’nın kırmızı kartını atladı. Selçuk İnan’ın ayağına oyunla ilgisi dışında bastı, net bir kırmızı karttı."

"Fernando gelince Fatih Terim, Donk’u kesecektir. Donk ve Selçuk’u beğendiyse Fernando’yu ilk 11’de de başlamayabilir. Donk, 5. Dakikada sarı kartı görse 35.dakikada atılacaktı. Ben Donk’a kötü oyuncu demiyorum. Donk’u daha gelmeden ben Türkiye’ye bela ettim. Büyük adımlar atıyor, vücudunu çok iyi kullanıyor. Pogba gibi adam geçmek için çok büyük hıza gerek duymuyor. Süper Lig’de hiçbir takım kolay kolay ilk 11’de oynamaz diyordum. 5.dakikada gereksiz bir şekilde rakibinin bileğine bastı. Bunları çok yapıyor. Konsantrasyonu çok eksik."