HÜCUM hattında geride bıraktığımız sezon çok büyük sıkıntılar çeken G.Saray çareyi Kasımpaşa’da buldu. Uzunca bir süre adı Beşiktaş’la da anılan ve hatta siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman’ın da takımda görmekten mutluluk duyacağını söylediği Eren Derdiyok, G.Saray’a transfer oluyor.

SARI-kırmızılılar dün akşam saatlerinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) 28 yaşındaki Türk asıllı İsviçreli golcü konusunda “Profesyonel futbolcu Eren Derdiyok’un kulübümüze transferi konusunda, futbolcu ve Kasımpaşa Spor Kulübü ile resmi görüşmelere başlanmıştır” açıklamasını yaparken bundan sonra artık iş sadece imzaya kaldı.

TOPLAM 6 MİLYON EURO

BU transferin maddi yönüyle ilgili herhangi bir açıklama ise yapılmazken merak edilen sorunun cevabına VATAN ulaştı. Geçen sezonun devre arasında 2.5 milyon Euro bonservisle yine Kasımpaşa’dan alınan Ryan Donk’tan istenen verimi alamayan G.Saray, Hollandalı orta sahayı elinden çıkarmanın yolunu Eren transferiyle buldu.

KAÇIRDIĞI gollerle taraftarın tepkisinden kurtulamayan Umut bulut’u da bu transferde kullanacak olan sarı-kırmızılıların Kasımpaşa’ya sunduğu teklif şu şekilde: G.Saray, Eren için 6 milyon Euro bonservis ancak bu paraya Donk’un aldığı 3 milyon Euro ve Umut’a ödenen 1.8 milyon Euro’luk yıllık ücretler dahil. Yani G.Saray, Eren’i almak için bonservisin 4.8 milyon Euro’sunu Kasımpaşa’ya göndereceği Ryan Donk ve Umut Bulut’un birer sezonluk ücretlerini vererek karşılayacak, Kasımpaşa’ya ise 1.2 milyon Euro daha ödeyecek.