Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Çarşamba günü İstanbul'da Galatasaray ile karşılaşacak olan Borussia Dortmund, taraftarlarına alkol uyarısı yaptı.
 
Kulübün internet sayfasından yapılan çağrıda, "Bir İslam ülkesinde misafir olacağız. İstanbul bir Avrupa kenti olarak şekillenmişse de kamusal alanda alkollü içki tüketilmesi hoş karşılanmaz. İstenilmeyen bir durum olarak polisle tartışma çıkabilir. Bu yüzden sizlerden şehir içinde çok saygılı ve ölçülü davranmanızı rica ediyoruz" denildi.
 
Bunun yanında Borussia Dortmund kulübü, taraftarları için Galatasaray Kulübü'nden merkezi bir toplanma noktası talep etti. Dortmund, taraftarlarını bu toplanma noktasından otobüslerle stadyuma götürmek istiyor. Kulüp, söz konusu toplanma noktasının Dolmabahçe Meydanı olabileceğini belirtirken, hala Galatasaray Kulübü'nden cevap beklendiği bildirildi.
 
Borussia Dortmund taraftarlarına ayrıca stadyumda megafon ve bozuk paranın yasak olduğunu da hatırlattı.

Galatasaray, TT Arena'da oynayacağı maçın ardından 2 hafta sonra rövanşı Almanya'da yapacak. Kritik viraja giren Sarı-Kırmızılılar, bu iki Dortmund maçından birini kazanırsa Avrupa kupaları iddiasını sürdürecek aksi takdirde 3.'lük de riske girecek.

DORTMUND DEVLER LİGİ'NDE İYİ AMA...

Jürgen Klop'un öğrencileri şampiyonlar liginde Real Madrid ve Bayern Münih ile beraber 2 maçta 6 puan toplayan 3 takımdan biri ve en iddialı takımlardan. Ancak Alman ekibi kendi liginde 8 haftada sadece 2 galibiyet alabildi. Bundesliga'da 5 yenilgi ve 1 beraberliği bulunan Klopp ve öğrencileri 8 maçta 10 gol atmayı başardı ama kalesinde 14 gol yiyerek savunmadaki ve orta alandaki problemleri nedeniyle sıkıntı yaşıyor.

İLKAY OYNUYOR, NURİ SAKAT

Alman ekibinde İlkay Gündoğan'ın 434 gün süren sakatlığının ardından yeniden forma giymesi sevinçle karşılandı. Gündoğan, 1.FC Köln'e 2-1 yenildikleri maçın ardından, "Yeniden takımda olmak güzeldi" dedi.

Borussia Dortmund'un internet sitesinde futbolcu ile ilgili yer alan haberde, İlkay Gündoğan'ın 1.FC Köln maçında ikili mücadelelerde biraz zayıf kaldığına dikkat çekildi. Yine Gündoğan'ın maçta paslarda başarılı olduğu bildirilirken, kaleye yeterince vuruş yapmadığı belirtildi.

BUNDESLIGA'DA 14. SIRADA

Bundesliga'da 8 puanla 14. sırada bulunan Borussia Dortmund'da Kagawa, Mkhitaryan ve Reus gibi futbolcuların da sakatlıklarının ardından çıktıkları maçta yüzde 100 performans gösteremedikleri ifade edildi.

Kulübün internet sitesinde Erik Durm'un baldırında çekme olduğu ancak kulüp doktorunun yaptığı muayenede önemli bir bulguya rastlanmadığı bildirildi. Durm'un çarşamba günü İstanbul'da oynanacak Galatasaray maçına gitmesi bekleniyor. Borussia Dortmund'un önemli oyuncularından Nuri Şahin ise bir ay önce dizinden geçirdiği ameliyat nedeniyle takımında yer alamıyor. Nuri Şahin'in en erken kasım ayında sahalara dönmesi bekleniyor.