Sezona çok kötü bir başlangıç yapan Danimarka temsilcisi Kopenhag ise özellikle teknik direktörlük görevine Stale Solbakken'in gelişiyle çizdiği performansla dikkat çekiyor.

Norveçli çalıştırıcı ile farklı bir hava yakalayan Kopenhag'ta en tehlikeli oyuncuların başında Trencín'den transfer edilen forvet Fanendo Adi gelirken, Danimarka temsilcisinin en büyük zaafı da savunma bölgesinde yaşanıyor.

SAVUNMA BEKLERİ EN BÜYÜK ARTILARI

Danimarka temsilcisinin zaafı ile artısının en fazla olduğu bölge savunma bekleri olarak dikkat çekiyor. Özellikle sol bekte oynayan Pierre Bengtsson takımın kanat hücumlarındaki etkinliği ile öne çıkarken, Kopenhag'ın son 2 Şampiyonlar Ligi maçında da özellikle sol kanatta daha fazla kalabalık bir görüntü çizdiği de dikkatlerden kaçmadı. Ligde de takımının gizli silahlarından olan Bengtsson attığı 1 gol ve yaptığı 2 asistle hücum gücüne büyük katkı sağlıyor. Aynı şekilde sağ bekte forma giyen ve takımın kaptanlığını yapan Lars Jacobsen de Galatasaray'ın en dikkat etmesi gereken isimlerin başında geliyor. Jacobsen takımın ligde 4 asistle en fazla gol pası veren ismi konumunda.

Sarı-kırmızılı takımın savunma beklerinde zaman zaman yaşadığı sorunları da göz önüne alırsak, karşılaşmanın sonucunu savunmanın kanatlarında oynayan oyuncuların belirleyeceğini de söyleyebiliriz.

Kopenhag Şampiyonlar Ligi'ndeki iki maçında da daha çok kanatları kullanarak hücum etti.




CLAUDEMIR İLK ÇIKIŞ NOKTALARI

Danimarka temsilcisinin savunma beklerinden sonra en dikkat çeken ismi hücum bölgesinde boyu ve fiziği ile kendini gösteren Fanendo Adi... Stale Solbakken'in de en güvendiği isimler arasında yer alan Nijeryalı golcü, ligde kazanılan Aalborg maçında Solbakken tarafından dinlendirildi. Aalborg karşısında takımın hücumdaki önemli ve tecrübeli ismi Christian Bolanos da cezası nedeniyle oynamadığı için dinlenme fırsatı bulmuştu.

Orta sahanın ortasında görev yapan Claudemir de takımım hücuma ilk çıkışlarındaki en kilit isim. Galatasaray orta sahasında görev yapan Selçuk ve Sneijder'in Claudemir ile olan pas bağlantısını kesmesi de sarı-kırmızılı takım için kritik karşılaşmada çok büyük önem taşıyacak.

Savunmadan çıkarkan iki Şampiyonlar Ligi maçında da defans oyuncularının en çok tercih ettiği isim 6 numaralı Claudemir oldu.




ZAAFLARI DA SAVUNMA BÖLGESİNDE

Uzun boylu bir savunma ikilisine sahip olan Kopenhag'ın en büyük zafiyet yaşadığı bölge de savunmanın orta göbeği... Genellikle tecrübeli İsveçli oyuncu Olof Mellberg ve İzlandalı Ragnar Sigurdsson'un oynadığı bu bölgede Kopenhag temsilcisi özellikle hava toplarında ve savunma arkasına atılan toplarda sıkıntı yaşıyor. Galatasaray'da ikili mücadelelerdeki direnci ve hava toplarındaki üstünlüğü göz önüne alındığında Didier Drogba'nın, takım arkadaşlarına büyük fırsatlar yaratması sürpriz olmayacaktır.

UZUN BOYLULAR AMA YAN TOPLARDA ÇOK KÖTÜLER

Savunma bekleri hücumda daha etkili olabilmek için sık sık ileriye çıkan Kopenhag'ın bir zayıf yanı da yan toplar olarak dikkat çekiyor. Bu sezon oynadığı resmi maçlarda kalesinde toplam 21 gol gören Danimarka temsilcisi, bu gollerin 7'sini kanatlardan açılan ortalarla yerken, gollerin 5'i de kafayla geldi.

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin de yapılan idmanlarda oyuncularını rakibin zaafları ve artıları konusunda sık sık uyardığı bilinirken, özellikle orta sahada görev yapan isimlerle rakibe üstünlük kurma planları yapıyor.

Galatasaray, bu sezonun en kritik dönüm maçlarından birine çıkacağı Kopenhag ile 23 Ekim Çarşamba akşamı Türk Telekom Arena'da karşılaşacak.

Webaslan