Galatasaray’ın 2012-203 sezonunun devre arasında Çin’in Şangay Şenhua takımından transfer ettiği Didier Drogba, yarım sezonda gösterdiği Bahis siteleri performansla akıllardaki soru işaretlerini silmiş ve camianın büyük sevgisini kazanmıştı. Geçen sezonun ikinci yarısında 13 lig maçına çıkıp 5 gol atan Fildişili yıldız, sarı-kırmızılıların şampiyonluğuna katkı yapmıştı. Drogba, Şampiyonlar Ligi’ndeki Schalke ve Real Madrid maçlarının da tamamında 90 dakika oynayıp, 1 gol atmıştı.

2013-2014 sezonu öncesi hazırlık döneminde Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in demeçlerinde özellikle vurguladığı nokta Drogba’nın kendileriyle kamp geçirmesiydi. Terim’in işaret ettiği Drogba, hazırlık maçlarında formda olduğunu göstermiş, Malaga ve Arsenal karşılaşmalarında fileleri havalandırmıştı.

35 yaşındaki tecrübeli yıldız, Süper Kupa derbisini de boş geçmedi. Kendisine has güçlü fiziğini ilerleyen yaşına rağmen koruyan Drogba, uzatma devresinde sahne alıp şık bir kafa vuruşuyla Fenerbahçe ağlarını sarsarak Süper Kupa’yı Galatasaray’a kazandıran isim oldu.

Drogba maç sonrasında, “Galatasaray’la bir finalde aldığım ilk kupaydı. Kendimi çok mutlu hissediyorum bu yüzden. Artık ben gerçek Galatasaraylıyım. Bu gol; kulüp, taraftar ve hocalarım içindi. Taraftarlar bu sezon çok daha iyi bir Drogba izleyecek. Kupalar hep kazanılmak içindir. Biz de her zaman kupaları kazanacağız” dedi.