Teknik Direktör Roberto Mancini’nin, Fildişi Sahili’nin, Belçika ile oynadığı özel maçta yarım devre oynayan Drogba’yı yorgun olmasına karşın yine de kadroya alacağı belirtildi.

İtalyan hocanın, Rize’de Umut Bulut’un beklenen performansı verememesi nedeniyle Drogba’yı ilk 11’de sahaya süreceği ifade edildi. Cim-Bom’daki değişim sadece hücum hattıyla sınırlı kalmayacak. Mancini’nin, Chedjou’yu yeniden yedeğe çekip, Hakan Balta’yı 11’e alarak yabancı kontenjanı açacağı belirtildi. Bu şekilde Hajrovic’in de maç kadrosuna alınacağı kaydedildi.

Dünya Kupası'ndan umutlu

Belçika karşılaşmasından 2-0 mağlubiyetten son 20 dakikada buldukları goller sayesinde 2-2'lik beraberlikle ayrılan Fildişi Sahilleri'nin kaptanı Didier Drogba ülkesinde RTI televizyonuna konuştu.

Belçika maçındaki geri dönüşün oluşturduğu karakterin takımı Dünya Kupası'nda işlerine yarayacağını söyledi. İşte Drogba'nın konuşması:

"Güçlü bir takımla karşılaştık. Belçika'yla deplasmanda oynamak kolay değil. Oldukça kaliteli oyuncuları var. Biz de iyi bir takımız. İki gol yedikten sonra sakin kalıp maçı bırakmayarak güçlü bir karakter gösterdik ve geri döndük. Bu seviyede bu kadar az zamanda geri dönmek kolay bir iş değil. Bunun faydalarını dünya Kupası'nda göreceğiz."

Drogba'nın takımı Fildişi Sahilleri Dünya Kupası'nda Yunanistan, Kolombiya ve Japonya'nın bulunduğu C Grubu'nda mücadele edecek.