Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de 10 Kasım Pazar  günü Fenerbahçe ile deplasmanda oynayacağı derbi maçın hazırlıklarına bir günlük  iznin ardından yaptığı antrenmanla başladı. 
 
Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, teknik direktör Roberto Mancini  yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanın ilk bölümünde iki gruba ayrılan  oyuncuların ısınma hareketleri yaptığı bildirildi. Daha sonra dar alanda çift  kale maç oynanan antrenmanın ana bölümünde ise taktik çalışmalar üzerinde  durulduğu kaydedildi. 
 
Antrenman esnasında belinde ağrı hisseden Didier Drogba'nın, idmanın  ilk bölümünü takımla gerçekleştirdikten sonra ikinci bölümde tedbir amaçlı olarak  salonda çalıştığı aktarıldı. Uzun süreli sakatlığı bulunan Hakan Balta'nın  tedavisinin ardından ilk kez takımla çalıştığı vurgulandı. Hafif sakatlıkları  bulunan Aurelien Chedjou, Emmanuel Eboue ve Ceyhun Gülselam'ın tedavilerinin  ardından takımla çalıştıklarının altı çizildi. 
 
Sakatlığı bulunan Wesley Sneijder'ın tedavisine devam edilirken, ayak  baş parmağında kırık olan Fernando Muslera'nın, tedavisinin ardından salonda  çalıştığı belirtildi. Sağ kasık adalesindeki sakatlığı için tedavisi devam edilen  Ufuk Ceylan'ın ise salonda çalıştığı aktarıldı. 
 
Galatasaray, Fenerbahçe maçının hazırlıklarına yarın yapacağı  antrenmanla devam edecek.