Süper Lig'de Karabük karşısında aldığı beraberlikle morali bozulan ve Şampiyonlar Ligi'nde salı günü oynayacağı Chelsea maçında odaklanan sarı-kırmızılılarda Fildişili yıldız Didier Drogba UEFA'ya özel bir röportaj verdi. Karşılık duygular içinde olduğunu ifade eden 36 yaşındaki futbolcu Galatasaray'ın tur atlaması için elinden geleni yapacağının altını çizdi.

İşte Didier Drogba'nın verdiği o röportaj:

- Stamford Bridege'e dönecek olduğunu öğrenidğinde kafandan neler geçti?


"Karışık duygular besledim. Öncelikle eski takımımla ve arkadaşlarımla karşılaşacak olmaktan mutluyum. Aynı zamanda benim için özel bir an ve ne tepki göstereceğimi bilmiyorum. Orada 8 sene geçirdim ve o yüzden neler olacağını ben de bilmiyorum ve merak ediyorum."

- Chelsea ile ve taraftarlarla olan bağını anlatır mısın?

"Her şeyi tecrübe ettiğim kulüp. Yüksek seviyede tecrübe yaşadım, büyük maçlar oynadım. Bu dünyanın en iyi oyunuclarına daha çok yakınlaşmamı sağladı."

- Stamford Bridge'de rakip takımın formasıyla gezmek özel bir an mı olacak?

"Umarım Galatasaray turlar. Zor olacak. Sıcak bir karşılanma göstereceklerini düşünüyorum. Çünkü onları tanıyorum ve aramızda özel bir ilişki vardı. Onları tekrar görmek güzel olacak."

- Mourinho ile konuştun mu?


"Sadece 2 kere mesajlaştık. Bana "Bu senin zamanın, keyfini çıkar" diye mesaj attı. Sadece bu. Ben de teşekkür ettim."

- Juventus'u iki günde oynana maçta eleyerek bu noktaya geldiniz...

"Efsanevi bir maçtı. Juventus'u elemeye Torino'daki maçta inanmıştık. İlk golü biz attık, sonra cevap verdiler. Ardından öne geçtiler fakat biz cevap verdik. Juventus liginde zor bir periyottan geçiyoru ve bir şeyler elde edebileceğimizi hissetmiştik. Evimizde iyi bir sonuç almayı bekliyorduk. her zaman dediğim gibi zemin iyi değildi; ama sonuçta şartlar iki takım için de eşitti. Bulduğumuz şansı iyi değierlerndirdik ve bu yüzden kazandık."

"İlk maçta kar değil dolu yağdı. Büyük buz kütleleri yukarıdan düşüyordu. Beş dakika sonra, topu göremedik ve tehlikeli durum ortaya çıktı. Çünkü gözlerimizi kısarak oynamak zorundaydık ve buz kütlerlerinden sakınmaya çalışıyorduk. Buffon ile beraber hakemle konuştuk ve bu şartlarda oynamanın zor olduğunu söyledik."

"Maç ertelendi ve ertesi gün onlarla tekrar oynadık. Zemin çok zorladı. Ama bence güzeldi. kar altında bir şehir güzeldir. Beni şaşırtan şey saat öğlen 3'te, haftanın ortasında tüm stadın dolu olmasıydı. Wesley gol attığında ben ve Eboue karlar içine atladık, epey eğlendik"

- Juventus maçındaki sonuç her takımı yenebileceğiniz konusunda size güven verdi mi?

"Belki her takımı değil, ama o maç güvenimizi yerine getirdi. İyi odaklanırsak, fizik olarak iyi durumdaysaj, her takım için işleri zor hale getirebiliriz. Bunu geçmişte Real Madrid'e ve Schalke'ye karşı gösterdik. Bunları zaten yaptık ve ileride bunların daha iyilerini tekrarlamak istiyoruz."

- Maçtan sonra sevincini Sneijder'le kutladın...

"Wesley ile özel bir ilişkim var. Hep birbirimize rakip olmuştuk. Ama birbirimize çok saygımız vardı ve yerinde bir arkadaşlığımız vardı. Ona gol attırdığım için çok sevindim."

Webaslan