Galatasaray, Wilfried Bony'nin transferi için harekete geçiyor...

Sarı-Kırmızılı kulübün futbol direktörü Cenk Ergün, bu hafta çıkacağı Avrupa seferinde, Fildişi Sahilli golcüyle masaya oturacak.

Drogba da devreye sokulacak

İngiltere'de gerçekleşecek görüşme öncesi, eski Galatasaraylı Didier Drogba'nın da devreye sokulacağı öğrenildi. Drogba ve Bony, Fildişi Sahili Milli Takımı'nda birlikte forma giymişlerdi. Sarı- Kırmızılılar bu durumu avantaja çevirmeye çalışacak. Hedef önce Bony'yi ikna edip, hemen ardından kulübü Manchester City ile masaya oturmak. Gelen son haberlere göre, Galatasaray bu transfer için bonservis bedeli ödemeyip, 28 yaşındaki oyuncuyu sezon sonuna kadar kiralamak için görüşmelerde bulunacak.

Risk almak istemiyorlar

Sarı-Kırmızılı yönetim, Bony transferinde kesinlikle risk almak istemiyor. Bu nedenle olası bir anlaşma öncesi detaylı sağlık raporları da talep edilecek. Galatasaray'ın planı, yıldız futbolcunun yıllık ücretini 3 milyon Euro seviyesinin altında tutabilmek. Böylece ikinci golcü transfer edilirken, maaş bütçesinde sıkıntı yaşanmayacak.

Manchester City'nin tam 2 yıl önce 32 milyon Euro'ya kadrosuna kattığı Bony, bu sezon Stoke City'de kiralık oynadı ve hocasıyla anlaşamayınca yedek kaldı. 28 yaşındaki golcü, yeni bir maceraya yelken açmaya hazırlanıyor.