Cim Bom'a devre arasında Çin'den gelen 35'lik golcü, buna karşın müthiş bir performans ortaya koymuştu. Drogba yeni sezonda daha da iddialı: "Siz beni bir de kamptan sonra görün!"

Geçen sezon Chelsea’ye Şampiyonlar Ligi kupasını kazandırdıktan sonra, kendisine 2 değil, 1 yıllık kontrat önerildiği için İngiliz kulübünden ayrılarak Çin’in yolunu tutan Didier Drogba, Shanghai Shenhua günlerini kısa tutmuştu. Burada fiziksel olarak bir gerileme yaşayan 35 yaşındaki futbolcu, ara transferde geldiği Galatasaray’da ise kısa sürede toparlanmış ve gücüyle fark yaratmıştı. Drogba, bu konu hakkında takım arkadaşlarıyla da sık sık konuşuyor. Fildişi Sahilli futbolcunun son olarak, “Siz beni bir de ilbet bu yaz kampından sonra görün. Şampiyon olduk ama yine heyecanlıyım. Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde çok daha iyi işler çıkaracağımıza inanıyorum. Bunun için herkes elinden geleni yapacak, ama Drogba elinden gelenin daha da fazlasını yapacak” ifadesini kullandı.

Terim ona danışıyor

Drogba tatile çıkmadan önce, teknik direktör Fatih Terim onunla çok sık vakit geçiriyordu. Tecrübeli hocanın, golcü oyuncuyla birçok konuda fikir alışverişinde bulunduğu öğrenildi. Drogba sadece futbolculuk kalitesiyle değil, kariyeri ve şöhretiyle de Galatasaray’a dünya çapında itibar kazandırmış durumda. Cim Bom’a 1.5 sezonluğuna 10 milyon Euro’ya mâl olan Drogba’nın, bu bedeli şimdiden geri ödediği düşünülüyor.