Futbolu bırakmayı düşünmediğini söyleyen 35'lik oyuncu, "Henüz sağlığım çok iyi ve kendimi çok güçlü hissediyorum. 35 yaşı da asla dert etmiyorum. Önemli olan sizin futbolu değil, futbolun sizi bırakması. Kendinizi kaç yaşında hissedersiniz o yaştasınız. Daha oynayacağım, futbolu henüz bırakmayı düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

"ÇARE DROGBA DEĞİL, HEPİMİZ"

Gezi Parkı Eylemleri'ndeki ünlü slogana da değinen Drogba, "Gezi Eylemleri'nde duvarlara 'Çare Drogba' yazdıklarını görünce şaşırdım ve güldüm. Ben çarenin Drogba değil, hepimiz olduğuna inanıyorum. Bir sorun varsa çözüm konuşmaktır, çatışmak değil. 'Çare Drogba' diye yazanlara sosyal medyadan "Kalbim sizinle" diye seslendim. Ne o taraftanım, ne de bu taraftan. Ülkemde iç savaş varken de ben hep yapıcı oldum. Barışın gelmesi için uğraştım" diye konuştu.

Galatasaray'ın süperstarı, Gezi Parkı eylemleri sırasında sosyal medya üzerinden yayınladığı fotoğraflarla sloganı desteklemiş ve teşekkür etmişti.

''BAŞKASINA NE?''

Didier Drogba, saha içerisinde maç öncesi arkadaşlarıyla konuşmasını eleştiren Alman efsane Franz Beckenbauer'e cevap verdi.

Didier Drogba, maçlardan önce saha içerisinde arkadaşlarını toplayarak konuşma yapması nedeniyle kendisini eleştiren Beckenbauer'in bu tavrını anlamadığını belirtirken, ''Evet, bazıları buna tepki veriyor, karşı olduğunu söylüyor. Ben takım arkadaşlarıma ‘Vurun, kırın, öldürün’ demiyorum ki, taktik vermiyorum ki... Deneyimli, onlardan eski bir futbolcu olarak moral, sevgi aşılıyorum'' dedi.

''DAHA ÖNCE DE YAPTIM''

Yıldız oyuncu bu durumun kendisiyle takım arkadaşları arasında olduğunu da söylerken, daha önce oynadığı takımlarda da aynı konuşmayı saha içinde yaptığını ''Ayrıca benim bu tavrımdan başkasına ne? Anlamıyorum. Bu konuşma benimle, arkadaşlarım arasındaki özel iletişimin değerli bir parçasıdır. Ayrıca ben bunu ilk kez burada yapmıyorum. 20'li yaşlarda Marsilya’dayken, Chelsea’deyken hatta Çin’de de yapıyordum. Takıma pozitif enerji ermek istiyorum, taktik değil. Hepsi bundan ibaret'' sözleriyle belirtti.

''TEKNİK KONULARA GİRMİYORUM''

Fildişili yıldız konuşmanın o günkü maçın durumuna göre değiştiğini de söylerken, ''İçerik tamamen o günkü maçın yapısına, önemine bağlı oluyor. Ama her zaman şunu söylerim; Futbolda kazanmak da var kaybetmek de ama eve içiniz rahat dönmelisiniz. Bunun için bir profesyonel olarak tüm yetenek ve gücünüzü yüzde 100 ortaya koymak zorundasınız. Aklınızla, yüreğinizle oynayın. Hep başardık yine başaracağız. Birbirimize güvenelim. Yenilsek de soyunma odasına döndüğünüzde ‘Elimizden gelen her şeyi yaptık’ diyebilmeliyiz. Eğer her şeyini verirsen istediğin her şeyi yapabilirsin. Genel hatlarıyla konuşmam böyle oluyor. Asla teknik konulara girmiyorum. Daha önce de dediğim gibi; ben bu konuşmayı oynadığım her takımda yaptım. İlk kez burada, Galatasaray’da yapmıyorum, rahatsız olacak bir şey yok bunda'' dedi.

Didier Drogba, Arjantinli efsane Maradona'ya olan hayranlığını da açık yüreklilikle ifade ederken, ''Maradona'dan ilham aldım. Maradon’nın müthiş oynadığı, Arjantin’in Dünya Şampiyonu olduğu 1986'da Arjantin forması almıştım. O zaman 8 yaşındaydım'' şeklinde konuştu.

Posta Gazetesi - Nedim Şener