Galatasaray’ın Emirates Kupası’nı kazanması ve Arsenal karşısında galibiyeti getiren iki golün de Drogba tarafından atılması, İngiliz basınının Fildişi Sahilli futbolcuyu ön plana çıkarmasına neden oldu.
“Arsenal’in korkulu rüyası Drogba geri döndü” başlığını atan The Daily Telegraph, “Wenger yine kaybederken, Drogba eski cambazlıklarını tekrarladı” ifadesini kullandı. Haberde ayrıca Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger’in Chelsea’de oynarken Arsenal’e 14 maçta 13 gol atan Didier Drogba’nın usta oyunculuğunu kabul ettiği belirtilirken, Wenger’in “Drogba bize çok zarar verdi. Onu gözardı edemeyeceğimizi biliyordum” dediği kaydedildi. Wenger’in, Drogba’nın gollerinin ardından 12 aylık bir aradan sonra tekrarlanan Drogba kabusundan uyanmaya çalıştığı da ifade edildi.

The Guardian ise, “Senaryo, Arsenal’de ilk defa oynayacak yeni transfer Yaya Sanogo için yazılmıştı, ama Drogba heyecanlı guncelgirisi.com Sanogo’ya ustalık dersi verdi. Chelsea’de oynarken birçok kez Arsenal’in canını yakan Drogba, Emirates Cup’ta da futbolunu göklere çıkarttı” ifadesini kullandı.

Bayram hediyesi

Arsenal maçında attığı 2 golle kupayı getiren Didier Drogba, Instagram hesabından yine sarı-kırmızılıların gönlünü aldı. Dünyaca ünlü futbolcu, “Galatasaray ve tüm Türkiye’ye bayram hediyem olsun” notunu düştü.

Takım bir gün izinli

Galatasaray, İngiltere dönüşünde bir gün izin yaptı. Dünü tatil yaparak geçiren sarı-kırmızılılar, bugünden itibaren 11 Ağustos’ta Fenerbahçe ile oynayacakları Süper Kupa’nın hazırlıklarına başlayacak.

Milliyet