Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Didier Drogba, piyasaya çıkan kitabı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çizgi roman şeklinde basılan ve Fildişi Sahilli futbolcunun hayatını anlatan kitap Fransa’da kitapçıların raflarındaki yerini aldı. Drogba’nın çocukluktaki lakabı Tito’dan yola çıkarak ‘Tito’dan Drogba’ya’ ismiyle basılan eserin tüm gelirinin oyuncunun hayır işleri yürüten vakfına gideceği belirtildi.

L’Equipe gazetesine açıklamada bulunan sarı kırmızılı futbolcu, “Kitabın yayınlanmasının heyecanını yaşıyorum. Bu kitap benim hakkımda pek çok şey öğrenmenin keyifli bir yolu olacak. İnsanlar televizyonda gördüklerinden daha çoğunu burada görebilirler. Özellikle genç nesiller için kendimi anlatmanın iyi bir yolu olacak” dedi.

Yıldızlar buluşacak

Öte yandan Didier Drogba’nın Afrika’nın önde gelen futbolcularını bir araya getirecek önemli bir buluşma için davet aldığı ortaya çıktı. 21 Mayıs’ta Senegal’in başkenti Dakar’da kıtanın yıldızlarının bir araya geleceği bildirildi.

‘Afrika futbolunun büyük gecesi’ ismiyle bu yıl birincisi düzenlenecek olan dev buluşmada Samuel Eto’o, Yaya Toure ve Drogba başta olmak üzere bir çok önemli oyuncunun hazır bulunacağı ifade edildi. Eski futbolcular  Georges Weah, Patrick Vieira ve Abedi Pele’nin içlerinde olduğu 800’ü aşkın kişiye de şimdiden davetiyelerinin gönderildiği kaydedildi.

Skorer