Geçtiğimiz sezonun ortasında Galatasaray’a transfer olan ve kısa zamanda taraftarın sevgilisi haline gelen Didier Drogba’nın sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Bu durum Filidişi Sahilli yıldızı kadrosuna katmanın hayalinin kuran birçok kulübün dikkatini Sarı-Kırmızılıların üstüne çevrilmesine neden oldu.

Avrupa basınında çıkan son haberlerde Drogba’nın ABD’nin New York takımıyla prensipte anlaştığı ve önümüzdeki iki sezon ABD Ligi MLS’te oynamaya karar verdiği iddia edildi.

Bir başka iddiaya göre ise Drogba gelecek sezon yeniden İngiltere’ye dönmeye hazırlanıyor. Bitmek bitmeyen bu sansasyonel iddialar Sarı-Kırmızılı taraftarları endişelendiriyor. Yönetimin 35 yaşındaki oyuncuya yeni bir sözleşme önerip önermeyeceği büyük merak konusu.

SEZON SONUNA BIRAKILDI

Kulüpten sızan bilgilere göre ise Galatasaray yönetimi şu ana kadar yeni bir sözleşme önermediği Drogba konusunda acele etmek istemiyor. Başkan Ünal Aysal ve kurmayları bu konudaki karalarını sezon sonuna bıraktı. Başarılı golcünün bu sezon içinde göstereceği performans mukavele uzatma kararında etkili olacak.

Drogba teknik heyetten sezon sonunda geçer not alırsa Galatasaray gerekeni yapacak. Ancak Drogba takımdan ayrılmak yönünde bir tavır alırsa deneyimli yıldızın kararına saygı duyulacak. Sarı-Kırmızı yönetim Drogba’nın futbol iştahından ve ortaya koyduğu performanstan şu an için memnun.

Bugun