Dünya Kupası'nda olan İsviçreli forvet, İstanbul'a dönmeyecek. Ocak ayından itibaren kariyerine devam etmek için yeni bir kulüp aramak zorunda kalacak. Bilgi Record gazetesi tarafından onaylandı. Kararın nedeni İsviçreli forvetin performans eksikliği. 

Teknik Direktör Okan Buruk, geçen hafta forvet oyuncusunun durumu hakkında, "Seferovic dahil tüm oyuncularımla devam etmek istiyorum. Bazen oyuncular memnun olmuyor. Transfer döneminde ayrılma talebi gelirse, o zaman karar vermemiz gerekecek." dedi.

Galatasaray, İsviçreli golcü için Benfica'ya 1 milyon euro kiralama bedeli ödedi. Seferovic bu sezon 2.3 milyon euro alacak. Ayrıca Galatasaray'ın elinde 2.5 milyon euro'luk da  satın alma opsiyonu var.

MATA VE MERTENS TAKIMDA KALACAK

Galatasaray'ın kiralık futbolcusu Morutan'dan kötü haber Galatasaray'ın kiralık futbolcusu Morutan'dan kötü haber

Belçikalı yıldız Dries Mertens bu sezon 2 gol atarken oynadığı etkili futbolla Okan Buruk'u mutlu etti. Galatasaray'da sezon başında kadroya katılan Dries Mertens ve Juan Mata başarılı futbolları ile geçer not aldı. Örnek kişilikleri, çalışma tempoları ve takıma katkılarıyla öne çıkan iki yıldız futbolcu, sadece taraftarın kalbini çalmakla kalmadı, teknik direktör Okan Buruk ve yönetimin de övgüsünü kazandı.

OPSİYON KARARI

1+1 yıllık sözleşme yapılan Mata yıllık 1.9 milyon euro kazanırken, Belçikalı isim ise 2.9 milyon euro alıyor. Sarı-kırmızılıların hücum aksiyonlarını sırtlayan Mata ve Mertens'in +1 opsiyon maddeleri devreye sokulması kararı alındı. Buruk iki oyuncu için de olumlu rapor sunduğu öğrenildi.

(Fotomaç)