Galatasaray Spor Kulübü ile BM Kalkınma Programı (UNDP) arasında Nisan 2016’da yoksulluğu sona erdirme odaklı küresel hedefler için iş birliği anlaşması imzalandı. UNDP Avrupa ve Bağımsız Ülkeler Topluluğu’ndan Sorumlu Başkan Yardımcısı Cihan Sultanoğlu, yapılan anlaşmanın detaylarını ve hedeflerini anlattı.

Galatasaray Dergisi'nin 157. sayısına konuşan Cihan Sultanoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Birleşmiş Milletler’in küresel kalkınma ağı olan BM Kalkınma Programı (UNDP), insanlara bilgi, deneyim ve daha iyi bir yaşam kurmaları için kaynak ulaştıran ve değişimi savunan bir kuruluş. 177 ülke ve bölgede, çeşitli ortaklarıyla birlikte, toplumlara kendi buldukları çözümlerde yardımcı olarak, onların ulusal ve küresel kalkınma çabalarına destek veriyor. Dünya liderleri önümüzdeki 15 yıl içinde üç önemli işi başarmak için 17 küresel hedef üzerinde uzlaştı. Hedefler aşırı yoksulluğu sona erdirmek, eşitsizlik ve adaletsizlikle mücadele ve iklim değişikliğini düzeltme üzerine."

"UNDP ile Galatasaray'ın ortak noktada buluşması, Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu Bölge Ofisi’nin 2014 yılında Bratislava’dan İstanbul’a taşınmasıyla ortaya çıktı. Türkiye ve İstanbul yeni ortaklıklar kurmak için bizim gibi uluslararası kuruluşlara çok büyük fırsatlar sunuyor. Hem Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin hem de UNDP’nin kendi tanıtımını yapmak için aklımıza ilk gelen ortak Galatasaray oldu. İlk öneri UNDP’den geldi."