Galatasaray'ın bu sezon rakipleri karşısında en büyük silahlarından biri de duran toplar olacak. Selçuk İnan'dan sonra Didier Drogba ve Wesley Sneijder'in de duran toplardaki becerisi, teknik direktör Fatih Terim'in elini güçlendirirken, rakip kaleciler için de sorun yaratacak.

Geçen sezon devre arasında Sneijder ve Drogba'nın transferleriyle duran toplarda 3 iyi kullanıcıya birden sahip olan sarı-kırmızılı takımda bu zaman zaman sorun gibi gösterilse de aslında büyük bir avantaj da sağlıyor.

EMIRATES'TEKİ SİSTEME DEVAM...

Bu üç oyuncunun sezon öncesi hazırlık kamplarında ve son olarak Emirates Cup'ta kazanılan zaferde gösterikleri performans teknik direktör Fatih Terim'in yüzünü güldürürken, tecrübeli hoca formda üç oyuncusundan duran toplarda da etkin biçimde yararlanmanın planlarını yapıyor. Emirates Cup'ta da olduğu gibi Terim'in üç oyuncuya da saha içerisinde kazanılan serbest vuruşta insiyatifi bırakması bekleniyor.

Bunun son örneğini Porto'ya karşı kazanılan 1-0'lık karşılaşmada görürken, kazanılan duran topun noktasına göre üç oyuncu da topun başına gelerek, aralarında yaptıkları konuşma sonrasında atışı kimin yapacağına karar vermişlerdi.

DROGBA VE SNEIJDER UZAKTAN, SELÇUK ÇİZGİ ÇEVRESİNDEN

Üç yıldız ismin son dönemdeki frikik gollerine baktığımızda ise Wesley Sneijder ve Didier Drogba'nın ceza sahasına daha uzak yerlerde ve daha köşe noktalarda başarılı oldukları görülürken, Selçuk İnan'ın ise ceza sahası çizgisi ve yay çevresinde çok etkili olduğu dikkat çekiyor.

Gol sayısına baktığımızda ise Selçuk İnan'ın Casino siteleri son iki sezonda daha üstünlüğü var. Ancak Çin'de geçen kısa kariyer Drogba'nın, sakatlıklar da Sneijder'in frikik gol sayılarını son iki sezonda düşüren en büyük etken olarak da dikkatlerden kaçmamalı.

Drogba'nın frikiklerdeki vuruş stili, İngiltere'de oynadığı dönemlerde Beckham, Van Persie gibi isimlerle kıyaslanırken, manşetleri de süslemişti.








Webaslan