Dursun Özbek’in 20 Ocak’ta yapılan seçimde yeniden başkan olmaması durumunda “beni seçmediniz. Kulüpte bu duruma düştü” demek için yaptığı hamle gün yüzüne çıktı. FIFA teamülleri gereği tüm sözleşmelerde 60 günde ödeme yapılmazsa kulübe ihtar çekme hakkı doğuyor. 90’ncı günde ise futbolcular serbest kalabiliyor.

Özbek’in bıraktığı takımda 18 futbolcuya ödeme yapılmayan gün sayısı 55 ila 57 gün arasındaydı. 60 gün dolduğunda Gomis, Mariano, Maicon, Belhanda ve Feghouli’nin ödemeleri yapılamadı. 5 oyuncu da kulübe ihtarname gönderdi. Diğer oyuncuların ihtarname göndermesini ise Fatih Terim, Mustafa Cengiz ve Abdürrahim Albayrak beraber önledi.

Daha sonra Terim ve Albayrak başta Gomis ve Feghouli olmak üzere bu oyuncuları ihtarnamelerini geri çektirmek için saatlerce dil döktü. İhtarnameyi ilk geri çeken Gomis oldu. Sonra sırasıyla Feghouli, Belhanda, Mariano ve Maicon da geri çekti. Büyük bir rezalet önlendi.

Çünkü Belhanda ve Feghouli ihtarnamelerini geri çekmeseler 9 gün içinde, Gomis ise 13 gün içinde serbest kalacaktı.

FEGHOULI, ÖZBEK’İ EŞİYLE BERABER AYAĞINA GETİRDİ

Sezon başında Dursun Özbek’i transferde en çok zorlayan isim Sofiane Feghouli oldu… Cezayir Milli Takımı’yla Dünya Kupasına bile gidemeyecek olan Feghouli, Cenk Ergün’le yaptığı görüşmede, “G.Saray’a gelmeden önce Başkan’ı da tanımak istiyorum” dedi. Bunun üzerine Özbek eşi Mesude Hanım’ı da alarak Feghouli’nin ayağına kadar gitti. O dönemde G.Saray, Östersunds’a elenince Feghouli bunu da kullandı. “Avrupa’da olmayan bir takıma gidiyorum. Kariyerim için çok sakıncalı” dedi. Bu sayede yıllık yaklaşık 4 milyon euro’luk maaşı garanti altına aldı. O dönemde Feghouli, West Ham’da beraber oynadığı Gökhan Töre aracalığıyla da, “en iyi parayı bana vermezlerse gitmem” mesajı gönderdi.

Kaynak: Fotospor