Sarı-kırmızılı takımın yabancı oyuncuları "Ailelerini merak ediyor" Türkiye'den haber almaya çalışıyordu. Darbe girişimi internet siteleri ve televizyon ekranlarına yansıyınca, yabancı oyuncular, "Türkiye'ye dönmeyi" tartışmaya başladılar. Bu yurt dışı kampının sona ermesi anlamına geliyordu. Durum, Başkan Dursun Özbek'e iletildi.

Özbeki'in tavrı çok net ve kararlıydı. Geri dönüşe, kampın sona erdirilmesine izin vermeyecekti.

"Asla... Kampı sona erdirmek, geri dönmek, Türkiye'nin imajına zarar verir. Bu durumda bize düşen tüm sakinliğimizle işimizi yapmaktır. Aileleriniz güvende. Merak etmeyin. Durum en kısa zamanda kontrol altına alındı. Türkiye Cumhuriyeti her yurttaşın güvenliğini sağlayabilecek güçtedir.? Kimse en küçük bir endişe taşımasın, hazırlıklarına devam etsin."

Antrenman iptal

Başkan Dursun Özbek'in bu tavrı kampta yükselen endişe ortamını da ortadan kaldırdı. Dönüş sözü ve hazırlıkları sona erdi. Sadece sarı kırmızılı takımın dün yapması gereken antrenman futbolcuların moralleri bozuk olduğu için iptal edildi.

Futbolcuların, aileleriyle konuştuktan sonra biraz olsun rahatladığı ve teknik heyetin durumun normale dönmesi için yoğun çaba sarfettiği öğrenildi.

Panik yok, herkes kampına devam ediyor



Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, İsviçre kampı ile yaptığı konuşmanın ardından Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Kulüpler Birliği, "Darbe girişimi" gecesi en erken açıklamayı yapmış ve girişimin karşısında durduğunu belirten bir bildiri yayınlamıştı. Bu bildirinin ardından spor camiasından arka arkaya bildiriler yayınlanmaya başlamıştı.

Özbek-Gümüşdağ konuşmasında takımlarımızın yurt dışı kamplarına da değinildi. Gümüşdağ, Özbek'e teşekkür etti ve, "Kulüplerimizde panik yok. Herkes kampına devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Hürriyet