Galatasaray'da yönetim, son maçta yaşanan hezimetin faturasını futbolculara çıkardı. Sarı-kırmızılılarda dün gerçekleşen Sportif AŞ ve yönetim kurulu toplantılarında, teknik direktör Igor Tudor da eleştirildi ama hedef tahtasına oyuncular konuldu.

Bazı yöneticilerin, Hırvat teknik adam konusunda endişelerini aktarıp, "Tudor konusunda galiba yanlış yapmışız. Yeni sezon için onunla devam etmek büyük risk olur. Bu performansıyla Galatasaray'ı taşıyamıyor" diyerek eleştiride bulundukları öğrenildi.

Buna karşılık diğer yöneticilerin ise, "Tudor dönemi eleştirilibilir. Ancak biz bu adamı futbolcuya dayalı düzene son vermesi için getirmedik mi? Arkasında duralım. Sonuçta sergilenen kötü futbolun nedeni kesinlikle oyunculardır. Tudor buradaki en masum kişidir" diye görüş belirttikleri belirtildi.

Bütün yöneticileri tek tek dinleyen başkan Dursun Özbek'in ise kesin kararını vermediği ancak Florya'da futbolcuya dayalı düzenin son bulması projesine destek verdiği öğrenildi. Dursun Özbek'in bu nedenle Igor Tudor konusunda sabırlı hareket edeceği bildirildi.

Gelen gideni arattı

Galatasaray'da, daha iyi olması için göreve getirilen Igor Tudor, Jan Olde Riekerink'ten daha başarısız oldu. Sarı-kırmızılıların başında 7 lig maçına çıkan Tudor, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgi alarak, 11 puan yitirdi.

Ligin 20. haftası sonunda görevinden alınan Riekerink, 39 puanla, lider Beşiktaş'ın 5, ikinci sıradaki Medipol Başakşehir'in ise 3 puan gerisinde bir takım teslim etmişti. Tudor döneminde lider ile olan fark 12'ye, ikinci sıradaki Medipol Başakşehir ile de 7'ye yükseldi.

Riekerink yönetiminde ligde maç başına 1,95 puan ortalamasıyla oynayan Galatasaray'ın, Tudor dönemindeki 7 maçtaki puan ortalaması ise 1,42'ye geriledi. Cim-Bom'u 3. sırada alan Hırvat teknik adam, 7 maç sonunda takımının dördüncülüğe gerilemesini önleyemedi.