Dursun Özbek, Ali Sami Yen Spor Kompleksi içinde yapmayı planladıkları kapalı spor salonu hakkında bilgi verdi.

Türk Telekom Arena'nın yanına inşa etmeyi planladıkları 15 bin kişilik salon projesi için gerekli izinlerin alındığını dile getiren Özbek, "Proje, yeni şekliyle büyük bir firmanın dikkatini çekti." ifadesini kullandı.

Salonun sadece basketbolun oynanacağı bir yer olmayacağına dikkati çeken Özbek, "İcabında farklı etkinliklerin yapılabileceği 15 bin kişilik bir salon olacak. Burası 365 gün yaşayan bir mekan haline gelecek. Galatasaray'a yakışan bir proje olmasına dikkat ettik. Salonun yapılması konusunda çok büyük bir firma ile sponsorluk görüşmelerimiz sürüyor. Salonun inşası için önümüzde hiçbir engel yok. Projemiz bitmiş ve sponsorluk anlaşmasında da sona gelinmiştir. 1-2 hafta içinde ruhsatını alıp, inşaata başlayacağımızı düşünüyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Özbek, daha sonra yeniden kürsüye geldi ve camianın en çok merak ettiği sorulara yanıtlar verdi. Özbek'in duygusal anlar yaşadığı dakikalardaki konuşmalarından en dikkat çekenleri şöyledi : 

"Galatasaray yönetimi en son denk bütçesini 1996'da yapmış. Daha sonra denk olmayan bütçeler bankalarca finanse edilmiş.Bu 20 yılda çok değerli başkanlar geldi. Bugün onların hizmetleri konusunda söyleyecek hiçbir şey yok. 2000'de UEFA, Süper Kupa zaferi gelmiş. 2001'de o günkü yönetim futbolu halka açmak için şirketleşmeye gitmiş.Hisse satışları başlamış. 2005'ten itibaren stadın Mecidiyeköy'deki yerinin dar geldiği için yeni yere nakli getirmiş."

"2014 yılının sonunda deniz bitmiş"

"2011 Ocak'ta Galatasaray yeni stadına geçmiş. Çok güzel bir stat yapılmış 52 bin kişilik. 2011'den sonra yine bütçe açığı devam ediyor. Projelerle, hisse satışlarıyla, sermaye artışıyla para akıyor Galatasaray'a.. Ama 2014'ün sonuna gelindiğinde deniz bitmiş. O günkü yönetim bir karar alıyor, görev süresinin dolmasına 7 ay kala istifa ediyor. Sonrasında gelen yönetim gemiyi yüzdürmek için yönetim kurulu üyelerinin kefaletine ve kasa kolaylığına ihtiyaç duyuyor."

Komitenin kurulma süreci...

"Ben başkan seçildikten sonra geriye dönük 20 yılda her şey dört dörtlük gözüküyor ama bir eksik var diye düşündük. Galatasaray faiz yükü altında eziliyor, finansal enstrümanlardan bir şey kalmamış. Eksik ne 1.5 milyar TL borca nasıl girdik. Bir komite kuralım, inceletelim, eksiğimiz nerede diye düşündük. Sayın Hayri Kozak'tan rica ettim, komite kuralım dedim."

"Hayri Kozak başkanlığında bir komite kuruldu. Bu komite 14'e yakın toplantı yaptı, bazılarına katıldım. Bu komite bana bir rapor sundu, ben de yönetim kurulunda paylaştım. Bu raporla bağlantılı bir hukuki görüş alalım dedik. Üyemiz Selim Bey'e sunduk, bize hukuki görüşlerini anlattı. SPK denetimi altındayız, SPK ile çelişen konuları inceledik. Üyemiz İsmail Bey'e raporu ilettik, sanıyorum geri dönüşleri 1-2 gün içinde elimizde olacaktır."

"Galatasaray'ın nefesi bitmişti"

"Raporun içinde denetleme kurulunun yapısı var, yönetimlerde görev alacak kişilerin nitelikleri var. 1996'dan sonraki periyotta yapılan işlerde her şey dört dörtlük. Sonuç, bugünkü sonuç. 22 Ekim 2016'da Galatasaray'ın nefesi bitmişti. 22 Ekim'de bize verdiğiniz yetki için çok teşekkür ediyorum."

"Bir anda düşünün 1996'ya geri dönüyoruz, Galatasaray bir anda borçlarından arınmış, daha da büyümüş. Bu koltuk sihirli bir koltuk, her an insanlar farklı şekilde Galatasaray'ı borçlandırabilir. İnanın bana çok gecelerim uykusuz geçti. Toki ile yapılan emlak geliştirme projesi. Bunu bugünkü yönetim akıl etmemiştir."

"Kasamıza 342 milyon lira girdi"

"Canaydın, Polat, Aysal yönetimi bu projeleri yapmak istedi. Galatasaray'ın çok kıymetli bir emanetini taşıyorum. Çok hassas günlerden geçiyoruz. Şundan emin olun kendi varlıklarıma dikkat etmediğim kadar bu konuda hassasım, uyumadığım günler oluyor. Sabah 9'da başlayan mesaimi 7.5'lara çektim. Dün gece 10'a kadar çalıştık, 342 milyon TL kasamıza para girdi."