Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Başbakan Hüseyin Özgürgün ile görüşen Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Ada'nın turizm şehri Girne'den 60 dönümlük arazi istedi.

KKTC'ye önceki akşam gelen Özbek dün eşi Mesude Hanım ve yöneticilerle Başbakan Özgürgün'ü ziyaret etti. Buluşmada Galatasaray'ın sadece spor gelirleriyle yoluna devam edemeyeceğini ifade eden Özbek, spor turizmini gelecek için önemsediklerini söyledi. Galatasaray kongre üyesi de olan Başbakan Özgürgün ise Özbek'in isteğine olumlu yanıt verdi ve "Bu süreci yakından takip edeceğim" dedi.

Başbakanlık'ta sadece görüntü alınmasına izin verilen toplantıdan sonra konuşan Özbek, "Galatasaray'ın bir dünya kulübü olduğunu ve çeşitli ülkelerde olmasını önemsediklerini" söyledi. Ada'da bir spor akademisi kurmak istediklerini ifade eden Özbek, "Bölge gençliğini de yetiştirecek bir turizm bölgesi yaratmak istiyoruz" diye konuştu.

Gençler için

Başbakan Özgürgün'ün kendilerine çok büyük destek verdiğini anlatan Dursun Özbek, "Sayın Başbakan'a çok teşekkür ediyorum. Bizlerle yakından ilgilendi" ifadelerini kullandı. Yapılacak tesisten Kıbrıslı gençlerin de yararlanacağına işaret eden Özbek, "Kıbrıs'ta nüfusun çoğunluğu Galatasaraylı. Burası bizim için çok önemli. Gençlikle kucaklaşmak istiyoruz" dedi.

Uzun yıllar

Galatasaray'ın uzun yıllarca devam edecek projelere ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Özbek, "Bütün çabam Galatasaray Spor Kulübü'ne gelecekte faydalar sağlayacak projeleri kazandırmak. Bu konuda İstanbul'da çalışmalarımız devam ediyor. Kıbrıs'ta da böyle bir çalışma içerisinde olmayı çok istiyorum" diye konuştu. Özbek, Kıbrıs'a uygulanan spor ambargosu ile ilgili de, 'siyasi konulara girmek istemiyorum' yanıtını verdi.

Hagi'nin forması

Başbakanlık şeref salonunda ağırlanan Özbek, Başbakan Özgürgün'e 10 numaralı bir forma hediye etti. Formayı almaktan büyük onur duyduğunu ifade eden Özgürgün, "10 numara çok önemli. Hagi'nin forması bu" dedi. Özbek de, Başbakan'ın bir Galatasaray taraftarı olmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Özgürgün de, Özbek'e Kıbrıs'a has bir işlemeli hediye verdi.

Kamplar burada yapılacak

Başkan Özbek, Başbakan Özgürgün'den Girne'de 60 dönümlük bir arazi tahsisi istedi. Alınacak arazide 3 spor sahasının olacağı ve yanına ise 5 yıldızlı bir otelin yapılacağı kaydedildi. Dünyada spor turizminin önemli gelir kaynağı olduğunu anlatan Özbek'in, "Yapılacak tesisler sadece Galatasaray'a özel olmayacak. Başka takımların da burada konaklaması ve çalışmalarını yapması sağlanacak. Burada turnuvalar da düzenleyeceğiz" dediği belirtildi. Galatasaray'ın da kamplarını Ada'daki otelde yapacağını söyleyen Özbek'in, "11 yaştan 21 yaşa kadar olan gençler alt yapı çalışmalarını Kıbrıs'ta gerçekleştirecek" ifadelerini kullandı.

'Rumlar maçları engelleyebilir'

Başbakan Özgürgün'ün de bir Galatasaray taraftarı olarak projeden büyük heyecan duyduğunu söylediği ve "Size destek vereceğim" dediği kaydedildi. Özgürgün'ün, Kıbrıslı Rumların da bu süreci engelleme çabaları olabileceği mesajını verdiği de belirtildi. Özbek, KKTC Eski Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu'nu da ziyaret etti.

Söz konusu Galatasaray ise!

Galatasaray Başkanı Özbek, görüşmede bir ara eşi Mesude Hanım'ın yoğunluk nedeniyle şikayette bulunduğunu anlattı. Araya giren Mesude Hanım da, "Söz konusu Galatasaray olunca şikayetim olmaz" cevabını verdi.