Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, UEFA Finansal Fair Play kriterleri çerçevesinde içinde bulundukları durumu anlatırken kullandığı ifadeler nedeniyle sevk edildiği Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna, savunma yapmayacağını söyledi.

Aziz Yıldırım'a bir kez daha yanıt veren Dursun Özbek, "Futbolun şike olayı ile ilişkilendirilmesine son derece karşı çıkmış UEFA. Federasyon beni disiplin kuruluna sevketti. Federasyon içeriğini bildirmeden, sadece tapeyi bana gönderip, sportmenliğe aykırı diye savunmamı istemiş. Federasyona yazdığım mektupta, kullandığım ifadelerin içinde sportmenliğe aykırı bir husus olmadığını ifade ettim" dedi.

Tepkisini sürdüren Özbek, "İsterlerse bana müebbet versinler, isterlerse Taksim meydanında assınlar, Galatasaray değerlerinden asla ödün vermem. Şike açıklamamda kimseyi rencide etmedim, kimseyi hedef almadım. İnsanlar alıngan olabilir" sözlerini kullandı.
UEFA'nın Finansal Fair Play adı altında bir takım kuralları 2009 yılından itibaren uygulamaya koyduğunu ve temel olarak da kara para ile bahis manipülasyonlarından futbolu uzak tutmaya amaçladığını dile getiren Özbek, "Daha önce de söyledim, özellikle futbolun şikeyle ilişkilendirilmesine karşı çıkılmıştır çünkü bu durum sadece Finansal Fair Play açısından değil, sporun ruhuna da aykırı olduğu için" değerlendirmesinde bulundu.

Benzer ifadeleri katıldığı bir televizyon programında kullandığını aktaran Özbek, UEFA'nın bu tip uygulamalara neden ihtiyaç duyduğunu anlatmak istediğine dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Sözlerimi bazı insanlar farklı anlamaya çalıştılar. Maalesef Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) da bu manada yaptığım açıklamalar çerçevesinde beni disiplin kuruluna sevk etti. Dün itibarıyla savunmamı istediler. Kimseyi hedef almayan, kimseyi rencide etmeyen bir açıklama olduğunu düşünüyorum. Savunma da yapmayacağımı ifade ettim." 

"Zararların boyutu gerçekten büyük"

Özbek, UEFA'nın, mali durumlarına müdahil olmasının sürecini katılımcılara aktarırken de ortaya çıkan zararların büyük olduğunu dile getirdi.

Dursun Özbek, "Gidişimiz iyi gidiş değil. Galatasaray'ı yönetenlerin bazı şeyleri gözden kaçırdığını, bazı şeyleri iyi yapmadığını düşünüyorum. Bu mertebede bir zararı Galatasaray taşıyamaz" ifadelerini kullandı.