UEFA'nın Finansal Fair Play kriterleri çerçevesinde 1 yıl men cezası verdiği Galatasaray, bu cezayı önümüzdeki yıl çekebilmek için son çare olarak Türkiye Kupası'nı kazanmak zorunda. Kulübün mali ve idari sorunlarının çokluğu nedeniyle bu sezon futbol takımını yakından takip edemeyen Dursun Özbek, son dönemlerde deplasmanlara bile gitmeye başlamıştı.

Fenerbahçe ile Perşembe günü oynanacak kritik final öncesinde Florya Metin Oktay Tesisleri'ne giden başkan futbolcular ve teknik kadro ile toplantı yaptı. Toplantıda Özbek'in şu ifadeleri kullandığı belirtildi:

"O kupa buraya gelecek. Galatasaray’ın iki sene üst üste Avrupa’ya gitmeme gibi bir lüksü olamaz. Bunun bedeli maddi ve manevi yönden çok ağır olur. Sizlerden ricam, 26 Mayıs’ta Galatasaray’a yakışacak bir performans sergilemeniz. Bu kupaya belki de bugüne kadar hiç olmadığı kadar ihtiyacımız var. Galatasaray’ın genlerinde kupa kazanmak vardır. Kayseri maçındaki futbol bizi daha da umutlandırdı. Final maçında aksi bir sonuç dahi düşünmek istemiyorum. Fenerbahçe’yi yenip kupayı buraya getirin"

Galatasaray'da Ziraat Türkiye Kupası primi 50 bin dolar olarak belirlendi. Geçen sezon 40 bin dolar olan prim bu sezon 10 bin dolar zamlanmış oldu.