Rize'den Türkiye Kupası finali için avantajlı skorla dönen Galatasaray'da başkan Dursun Özbek, yeni sezonda takımı çalıştıracak teknik direktör için önemli ipuçları verirken, ilk kez Ersun Yanal ismine sıcak baktığını itiraf etti. "Ersun Yanal beğendiğim bir teknik adam. Türkiye'nin en iyi hocalarından. Ancak kendisiyle görüşmedim" diyen Özbek resmen olmasa da Ersun Yanal'ın adaylar arasında olduğunu ima etti. Başkan Özbek, Yanal için olumlu konuşurken, son bir yıl içinde Galatasaray'ın resmi internet sitesinde Ersun Yanal için yapılan kendisiyle çalışılmayacağı yönünde açıklamaları akıllara geldi.

ERDAL KESER ANTRENÖR OLACAK

Seçimin gündemlerinde olmadığını tekrarlayan, iki sene daha görev sürelerinin olduğunu ifade eden Özbek, önümüzdeki hafta teknik adam konusunda somut gelişmeler yaşanacağını belirterek listelerinde olan 4 aday ile temasları olduğunu dile getirdi ve şöyle konuştu: "Cenk Ergün (sportif direktör) transfer çalışmaları için yurt dışından geldi. Erdal Keser'in sportif direktör olması gibi bir durum yok. Kendisini önümüzdeki sezon için yardımcı antrenör olarak düşünüyoruz."

"Bu sezon takımdaki talihsizlikleri konuşmaya gerek yok. Her maç 5-6 sakatımız var" diyen Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Hamza Hamzaoğlu yönetiminde sezon başında yeterli yüklemenin yapılmadığını ifade etti. Galatasaray'ın başkanı anlaşma sağlayacakları yeni teknik adamla uzun vadeli sözleşme imzalamayı düşünmediğini ifade ederken, bu sürenin Dursun Özbek'in iki yılı kalan başkanlık süresinin üzerinde olmayacağı öğrenildi.

Dursun Özbek Vatan gazetesine şu açıklamaları yaptı;

Forma sponsorumuz Dumankaya konusunda bizim yapacak bir şeyimiz yok. 3 senelik sponsorluk anlaşması yaptık bu sezonun başında. 1 yıllık ücreti de para ve gayrimenkul olarak aldık. 
Dairelerin tapuları da bizde. Hepsi kulübün kasasında. Hatta 2 tanesini de sattık. Ancak bu sezon öyle talihsizlikler yaşıyoruz ki Steven Spielberg bile böyle senaryolar yazamaz.

Önümüzdeki hafta teknik adam konusunda somut gelişmeler olacak. 4 aday ile temaslarımız sürüyor. Süre konusunda artık dikkatliyiz. Artık siz nasıl manşet atarsınız bilmem ama önümüzdeki günlerde çok ciddi gelişmeler olacak! Cenk Ergün transfer çalışmaları için yurt dışından yeni geldi. Kendisi bana rapor verecek.”

Ciddi gelişmeler var

Önümüzdeki hafta teknik adam konusunda somut gelişmeler olacak. 4 aday ile temaslar var. Süre konusunda artık dikkatliyiz. Artık siz nasıl manşet atarsınız bilmem ama önümüzdeki günlerde çok ciddi gelişmeler olacak.

Ergün rapor verecek

Cenk Ergün transfer çalışmaları için yurt dışından geldi. Kendisi bana rapor verecek.

Ersun Yanal en iyisi

Ersun Yanal beğendiğim bir teknik adam. Türkiye’nin en iyi hocalarından. Ancak ne bir görüşmem var ne de böyle bir düşüncemiz.

Tarık’ın parasını ödüyorum!

Galatasaray’dan giderken mali yönden iyi bir tablo bıraktıklarını söyleyenler var. Ben geldiğim ilk gün kasada tek kuruş yoktu ve Haziran ayı için ödenmesi gereken 60 milyon Dolar vardı. Tarık Çamdal’ın parasını ödüyorum!

Öncelik mali disiplin

En baştan beri söylüyorum mali disiplin önemli diye. Bu öncelikli hedefimizdi. Rakamlar gelecek için bizi umutlandırıyor.

Spielberg bile yazamaz

Dumankaya konusunda bizim yapacak bir şeyimiz yok. 3 senelik sponsorluk anlaşması yaptık sezon başında. 1 yıllık ücreti para ve gayrimenkul olarak aldık. Dairelerin tapusu da bizde. Hatta 2 tanesini de sattık. Ancak bu sezon öyle talihsizlikler yaşıyoruz ki Steven Spielberg bile böyle senaryolar yazamaz.

Keser yardımcı olacak

Erdal Keser’in sportif direktör olması gibi bir durum yok. 15 dakikalık bir görüşmemiz oldu. Önümüzdeki sezon için yardımcı antrenör olarak düşünüyoruz.

Tekrar ayağa kalkacağız

Kaygılanmaya gerek yok. Avrupa cezamızı bu sene çekeceğiz. Futbolda başarısızlıklar dönem dönem olabiliyor. Bu durumu dünyanın sonu gibi görmeye gerek yok. Galatasaray tekrar ayağa kalkacak ve şampiyon olacaktır.