Dries Mertens'in sözleşmesi neden uzatılmadı? Dries Mertens'in sözleşmesi neden uzatılmadı?

Pazartesi'yi Salı'ya bağlayan gece TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Dursun Özbek'i arayarak toplantıya gelme konusunda ikna etmeye çalıştı.

DURSUN ÖZBEK "TOPLANTIYI PROTESTO EDİYORUM"

"Söyleyeceğimi söyledim başkan. Ben bu toplantıyı protesto ediyorum."

"10 MAÇTIR HAKKIMIZ YENİYOR, GERİ ADIM ATMIYORUZ"

"10 maçtır hakkımız yeniyor başkan. Size bir ziyarette bulundum. Muhtelif yerlerde de size bu konudaki sıkıntımızı söyledim. Bir şey değişmedi. Değişmediği için biz maçtan sonra yaptığımız açıklamanın arkasındayız ve söylediklerimizden bir cm de geri adım atmıyoruz"

TFF BAŞKANI BÜYÜKEKŞİ'NİN TOPLANTIDAKİ AÇIKLAMALARI:

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi toplantıda yaptığı konuşmada, Süper Lig’in, dünyanın en değerli liglerinden biri olma potansiyeline sahip olduğunu belirterek, "Elimizde etkin kullanıldığında son derece verimli bir VAR teknolojisi var. Dünyanın en tutkulu taraftarları Türkiye’de. Üstelik bu spora gönül vermiş çok değerli markalar, uluslararası kuruluşlar, Türk futboluna yatırım yapıyorlar. Şimdi size Türkçemizin en güzel kelimelerinden biri hakkında bir hatırlatma yapmak istiyorum. Davalarımızı hakimlere teslim ediyoruz. Sağlığımızı hekimlere, maçlarımızı hakemlere. Bu 3 kelime de hikmet sözcüğünden türetilir. Hüküm kökünden gelir ve üçünün de ortak bir özelliği vardır. Davalarda da, hastalıklarda da, maçlarda da, hakimin, hekimin ve hakemin önüne gelen konu, daha önce birebir aynısı yaşanmamış, kendine has özellikleri olan, nevi şahsına münhasır bir olaydır. Bu üç meslek grubunun da erbabına, biz, tekrarı olmayan, birebir benzeri yaşanmamış bir konuda karar verme yetkisi veriyoruz. Bu mevkideki insanların tecrübe sahibi, bilge insanlar olması önemlidir çünkü doğru teşhisler, doğru kararlar, yaşanmışlıkla ve muhakeme gücüyle gelir. Biraz evvel yukarıda saydığım, futbolumuza ait güzel şeylerin yanında, Türk futbolunu layık olduğu yere getirmek istiyorsak en az 2 şeye daha ihtiyacımız olduğu gerçeğini kabul etmeliyiz; Bu saydığım avantajlara eşlik edecek düzeyde yüksek performanslı, deneyimli, bilge bir hakem havuzuna. TFF’nin bir ’taraf’ olmadığının bilinmesine ve tüm paydaşlarımızın sakin, kontrollü ve çözüm odaklı hareket etmelerine" ifadelerini kullandı.

(Spor Gecesi YT)