Divan'da söz alan üyelerin, yönetim tarafından Divan'a getirilen Basketbol Eurocup Kupası'nı görmezden gelmesi ve yönetimi tebrik etmemesi başkan Dursun Özbek'i sinirlendirdi. Söz alan Dursun Özbek sinirli bir şekilde kendisinden beklenmeyen bir hararetle yaptığı konuşmada; "Bu kupa basketbolda Türkiye'ye gelmiş en büyük kupadır" çıkışını yaptı.

Başkan Özbek şöyle konuştu: "Sayın Candemir Berkman basketbol şubesi şampiyon oldu onları da tebrik etmek lazım. Bu kupa küçümsenmeyecek bir kupa. Çok başarılı coachumuz ve öğrencilerinin büyük emekleri ile kazanıldı. Türkiye'ye gelmiş en büyük basketbol kupası. Bu kupada emeği geçenler için kuvvetli bir alkış istiyorum. Şu ana kadar hiçbir konuşmacı bu kupaya değinmedi. "

Divanın etkin isimlerinden Hayrettin Kozak'ın Arena'ya yapılacak salon projesinden vazgeçilmesi ve Marmaray'dan dolayı Abdi İpekçi'de devam edilmesini önermesi üzerine, Başkan Dursun Özbek şu açıklamayı yaptı:

''Salonun 15 bine çıkarılması önerildi''

"Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile yaptığım görüşmede daha önce Arena'nın yanındaki arazide bir proje vardı. Bunu geliştirdik. Projeyi şöyle geliştirdik. Aramızda 20'ye yakın dava var. En önemlisi çatı. Çatı davası senelerdir sürüncemede kalmış. Çatı davası çok önemli üst kullanım hakkımıza engel koymuş. Genel Müdür ile yaptığımız görüşmede GSGM'nin arazisi üstüne salon yapacağız ve arazinin değeri büyüyecek. Çatı kapanması meselesi yüzünden ihtilaf da sona erecek. Onlardan katkı vermelerini istedim ve bu konuda mutabakata varıldı. Bu konu Sayın Cumhurbaşkanımızın da takdirini kazandı. Hatta salonun 12 binden 15 bine çıkarılmasını önerdi. Ulaşım açısından kolaylık da olacak. Basketbol maçından sonra futbol maçına geçmeyi yapabiliriz. Galatasaray stadın yanındaki alana salonun yapılması için bütün proje hazırlıkları bitti. Sözlü onayı aldık. Sarıyer Belediyesi ile de anlaşmaya vardık. Bu salon sadece basketbol ve Voleybol maçları olmayacak. Kot farkından dolayı ticari gelir alanı oluşturacak yerler yapacağız."
.