Düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Dursun Özbek çarpıcı açıklamalar yaptı.

Bir gazetecinin yapılan anlaşmayla Zlatan Ibrahimovic gibi oyuncuların Galatasaray'a gelme ihtmali sorulunca Dursun Özbek, "Allah aşkına şu Ibrahimovic'i artık gündemden düşürün. Pişirip pişirip ortaya getirmeyin" dedi.

Sponsorlukların Türk futboluna katkıları hakkında konuşan Özbek, "Galatasaray her zaman ilklerin takımı olmuştur. En çok şampiyon olan takımdır da. Başarı Galatasaray'ın olmazsa olmazıdır her zaman. Bu anlamda Ben Dumankaya'ya Galatasaray'a verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Burada sponsorluk müessesi çok önemli. Özellikle futbol gibi ekonomisi yüksek olan branşta sponsorluk önemli. Türk sporuna destek veren kuruluşlara teşekkür ediyorum." dedi.  

"Madrid ve Barça gibi... "

Dursun Özbek, "Futbol kulüpleri özellikle çok büyük bir parasal aktivitesi olan bir sistem. Uluslararası boyutta çok büyük bir ekonomi haline gelmiş. Bütün büyük kulüplere baktığınız zaman Real Madrid gibi Barcelona gibi, Benfica'yı ağırladık. Zaman geldiğinde onlar da ekonomik bir zorluğa girmişlerdir. Galatasaray'ın ellerinde gayrimenkulleri var. Bunlar Galatasaray'ın ekomonik anlamda çıkışlarıdır. Ben bu maksatla da kendisiyle de görüştüm. Galatasaray'ın ekonomik anlamda çıkışında gayrimenkulleri önem taşıyor." dedi.