Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Olağan Divan Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Geçmiş yönetimlerin 2001 - 2014 yılları arasında oluşturduğu zararı Türkiye'nin zor dönemden geçtiği bu zamanlarda UEFA kriterleri seviyesine çekemediklerini belirten Özbek, Şubat ayında yeniden bir görüşme olacağını yazdı.

Dursun Özbek'in açıklamaları şu şekilde:

"Zararları UEFA seviyesine çekemedik"

Geçmiş dönemlerde elde edilen zarar UEFA kriterlerine uymamaktadır. Biz kendilerinin daveti üzerine Nyon'a gittik. Konu geçmişe dayalı... 2011'den başlayan 2014'ün sonuna gelen periyodun UEFA kriterlerine uymaması gerekçesiyle kulüp izlemeye alınmış. Malesef bu zararı 2 sene içinde UEFA kriterleri seviyesine getiremedik.

"Bir görüşme daha muhtemel..."

Onlara 3 sene içinde bu seviyeye geleceğimizi raporlarla sunduk. Çok beğendiler. Yapacağım işleri ve projeleri anlattık. Toplantımız pozisitif bir biçimde sona erdi. Toplantılar devam edecek. Şubat ayında bir toplantı daha olması muhtemel...

"Bununla yatıp, kalkıyoruz"

Yeni yönetime geçmişten kaynaklanan bu zararları, ekonomik krizi, kur farklarını, bölgede yaşanan olayları anlattık. Dolayısıyla bu süreç kimsenin aklına bile gelmediği için bizle çok ilgilendiler. Bundan sonraki çabamız ileriye dönük olarak UEFA'yı ikna etmek olacaktır. Geçmiş hesaplaşmaları geride bırakacağız. Değerli Galatasaraylılar, biz bununla yatıp bununla kalkıyoruz.

Ben ve yönetim kurulum, Türkiye'nin içinden geçtiği bu zor dönemde, bu kulübün en iyi ve en şeffaf şekilde yönetilmesi için her şeyi yapıyoruz.

Dursun Özbek ayrıldı!

Galatasaray başkanı Dursun Özbek, Divan Kurulu toplantısı bitmeden salonu terkederek Galatasaray Lisesi'nden ayrıldı.