Kulüp yönetim kurulu, borçların yapılandırması ve gayrimenkullerin değerlendirilmesi başta olmak üzere bir dizi mali konuyla ilgili genel kuruldan oy çokluğuyla yetki aldı.

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, borçların yapılandırması ve gayrimenkullerin değerlendirilmesi başta olmak üzere bir dizi mali konuyla ilgili genel kuruldan oy çokluğuyla onay aldı.

Türk Telekom Arena'da yer alan çok amaçlı toplantı salonunda gerçekleştirilen olağanüstü mali genel kurul toplantısında, görüşmelerin ardından üyeler, yönetim kurulunun taleplerini oy çokluğuyla kabul etti.

Kongrede her türlü kredi, borç ve teminat ile gayrimenkul faaliyetlerinin yapılandırılması, bu işlemler için finansman sağlanabilmesi, Galatasaray Sportif AŞ hisse senetlerinin satın alınması ya da çoğunluk hissesi muhafaza edilmek koşuluyla satılması, rehin edilmesi, teminat gösterilmesi ve hisseler üzerinde intifa hakkı kurulması konusundaki talebi kabul edilen yönetim kuruluna, Riva arazisiyle ilgili olarak da üçüncü kişiler lehine kurulmuş her türlü hak ve mükellefiyetin kaldırılması, gerekirse yeniden hak ve mükellefiyet (ipotek ve benzeri ayni hak) tesis edilmesi ve bu gayrimenkulun değerlendirilmesi kapsamında işlem yapabilme, finansman sağlayabilme yetkisi verildi.

Mecidiyeköy'de bulunan ve otel inşasına başlanan araziyle ilgili olarak yine tasarrufta bulunma ve finansman sağlayabilme yönünde isteği onaylanan yönetim, Beyoğlu'ndaki eski kulüp binasının yeniden inşası veya tadilatı için de istediği yetkiyi aldı. 

Yönetim kuruluna ayrıca yeni gayrimenkullerin kazandırılması ile kulübün mülkiyetinde bulunan taşınmaz ve tesislerin kısmen veya tamamen kiraya verilmesi, tahsisi ve bu taşınmazlarla ilgili işletme ve ortaklık sözleşmesi yapılması konusunda da yetki verildi.