Habertürk Televizyonu'nda katıldığı ve yaklaşık 2,5 saat süren canlı  yayında soruları yanıtlayan Özvek, sözleşmesi sezon sonunda bitecek Sneijder ile  anlaşmaya vardıklarını kaydederek, "Sneijder'in sözleşmesi yenilenecek. Hem  kendisiyle hem menajeriyle görüşüldü. İki yıllık sözleşme konusunda mutabakat  tamdır. Bir iki ufak şey var. Pürüz niteliğinde değil. Sneijder bize,  'Galatasaray'da olmaktan memnunum, kalmak istiyorum. Koşullar değişse de biz  buradayız' dedi" diye konuştu. 

Kardeşi Mehmet Özbek'in başkan danışmanı olarak sarı-kırmızılı kulüpte  görev almasının eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine başkan Özbek,  "Transferlerle ilgili görüşmeleri Mehmet Özbek yapıyor. Benim yönetiminde 15-16  kişi var, 4-5 tane de danışman var. Bunlar niye sorulmuyor? Benim kardeşim 14  yıllık kulüp üyesi. Galatasaray'a kim hizmet etmek istiyorsa buyursun gelsin. Mehmet Özbek'in bir kimliği var. 'Başkanın kardeşi' falan olmuyor böyle"  ifadelerini kullandı. 

"İstifa etmek gibi bir durumum yok" 

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı, basında çıkan istifa edeceğiyle ilgili  haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. 

Özbek, istifa söylentilerini "Galatasaray düşmanlarının" çıkardığını  savunarak, "İstifa etmek gibi bir durumum yok. Galatasaray'ı başarıya taşımak  zorundayım. Aksi takdirde iş hayatımdaki başarım da etkilenir" şeklinde görüş  belirtti. 

Galatasaray başkanlığını 3 yıl daha yürüteceğini dile getiren Dursun  Özbek, "Dilimde tüy bitti söylemekten istifa etme gibi bir durumum yok. Bana  genel kurul, 3 yıl için kulübü bana emanet etmiş. Benim kişiliğim bu emaneti  hedefe götürmektir. Bunun dışında hepsi palavradır. Yönetimi yıpratmaya yönelik  söylemlerdir bunlar. Genel kurulda verdiğim sözleri gerçekleştirmek için buradayım" açıklamasında bulundu. 

"Kulübü 1 yılda düzlüğe çıkartırım" 

Dursun Özbek, Galatasaray'ın önemli maddi kaynaklarının bulunduğunu  vurgulayarak, "Kulübü 1 yılda düzlüğe çıkartırım" dedi. 

Sarı-kırmızılı kulübün mali yapısının sağlam olduğuna değinen Özbek,  şöyle devam etti: 

"Galatasaray'ın iyi yönetilmeye ihtiyacı var. Galatasaray bir dünya  markası. Ben hiçbir zaman endişe duymadım. Başkan bütün sorumlulukların üstünden  gelmeli. Ben işimi yapıyorum. Şikayet etmek için gelmedim. Kulübü 1 yılda düzlüğe  çıkartırım. Çünkü kaynaklar var." 

Forma sponsorunda göğüs reklamı olmamasına rağmen geçen sezonki  rakamları yakaladıklarını kaydeden başkan Özbek, "Coca-Cola, Abank, Garenta ve  THY gibi firmalarla öndeki logo olmamasına rağmen geçen seneki rakamı  yakalamışız. Bu yeterli değil. Öndeki sponsoru alabilmek için 1,5-2 aydır emek  sarf ediyoruz. Şuan 1 yabancı 1 yerli firmayla görüşme halindeyiz. Basketbolda da  Odeabank ile anlaşma imzalayacağız" diye konuştu. 

"Yandex, ilk bize geldi ancak reddettik" 

Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek, Fenerbahçe Takımı'a göğüs reklamı  veren Yandex'in önce kendiklerine teklifte bulunduğunu ancak bu teklifi  reddettiklerini açıkladı. 

Sponsorluk teklifini reddetme nedenlerini açıklayan Özbek, "Yandex'i  sponsorluk konusunda reddettik. Fenerbahçe'ye yapılan teklifin aynısıydı. Biz  orada şu anda lanse edildiği gibi bir şey görmedik ve o yüzden yapmadık"  ifadelerini kullandı. 

"Ibrahimovic ile hiç görüşmedik" 

Dursun Özbek, İsveçli yıldız futbolcu Zlatan Ibrahimovic'in transfer  gündemlerine hiç gelmediğini söyledi. 

Ibrahimovic'in dünyada en çok kazanan 5 futbolcudan birisi olduğunu  kaydeden Özbek, "Ibrahimovic ile hiç görüşmedik. Böyle bir şey de ağzımdan hiç  çıkmadı bir şey. Mihraklar yayıyor bu haberleri. Yalanladıktan sonra 1 ay daha  yazdılar. Adamın cebine senede 25 milyon dolar giriyor" değerlendirmesinde  bulundu. 

Manchester City'den kiralanan Jason Denayer'in 30 milyon pound piyasa  değeri olduğunu dile getiren Özbek, şunları kaydetti: 

 "Denayer'i aldık. Denayer bugün 30 milyon pound değeri olan bir  futbolcu. Türkiye'ye yapılan transferler arasında alınmış en pahalı oyuncu. Podolski için bizden ilk 6 milyon avro talep edildi. Pazarlıklarla 2.5 milyona  aldık. O paraya aldık diye, yıldızlığı bitti. Podolski'ye 10 milyon dolar verseydik bunlar konuşulmazdı. Denayer, Premier Lig'de oynayan, 30 milyon  pound'luk son derece başarılı, genç bir futbolcu." 

FIFA'nın eksik imza nedeniyle lisans vermediği Alman oyuncu Kevin  Grosskreutz'un son güne kalma sebebinin pazarlıklar olduğunu açıklayan Dursun  Özbek, şöyle devam etti: 

"Grosskreutz'un işi sabah bitti, akşam üstü menajeri ekstra yüzde 20  talep etti. Biz veremeyeceğimiz söyledik. Transferi yetiştirdik. Saat 12'ye 3  dakika kala federasyonun bilgisayarları dondu. Evraklar gitmeye çalışıyor. Tamam  bilgisi, 12'yi 48 saniye geçe geldi. Arıza olmasa zaten gecikmeyecek. İmzasız  belgeden ziyade gecikme önemli. 5 dosyadan 1 tanesi imzasız gidiyor. Ancak bir sıkıntı yok, bu telafi edilebilir. Bunu kaza olarak nitelendirebiliriz." 

Özbek, Alman oyuncuyu sezonun ilk yarısında da oynatmak istediklerini  belirterek, "Kevin şu anda bizim futbolcumuz. Mağdur olan futbolcu. Borussia  Dortmund, Galatasaray ve futbolcuda sorun yok. Sıkıntı 48 saniyelik bilgisayar  arızası. FIFA'nın bunu çözeceğini düşünüyorum. İmzaların eksik olması doğrudur,  zamanlamayı yapabilseydik FIFA'ya gitmiyordu zaten" diye konuştu. 

Brezilyalı orta saha oyuncusu Felipe Melo'nun Inter'e transfer  olmasını "Galatasaray Kulübü'nün başarı öyküsü" olarak nitelendiren Özbek, "Melo,  Galatasaray'da oynamak istemiyordu. Maç başılar dahil 5 milyon avroya yakın para  ödüyorduk. Bizden bonservisi ücretsiz istediler, kabul etmedik. Son gün  İtalya'dan faks geldi. 500 bin avro teklif ettiler. Ben 'hayırlı işler' dedim. 1  milyon dediler, yine 'hayırlı işler' dedim. 'Ne istiyorsunuz' dediler. 5 milyon  istediğimi söyledim. Melo'yu 5 milyon 200 bin avro'ya gönderdik" açıklamasında  bulundu. 

Burak Yılmaz'a 10 milyon avroluk transfer teklifi gelmesine rağmen  kabul etmediklerini belirten Dursun Özbek, Sabri Sarıoğlu'na verilen yıllık  ücretin eleştirilmesine ise "Sabri'nin yerine 5 sezonda 30 milyon dolar  harcamışız ama hep Sabri'yi oynatmışız" şeklinde konuştu. 

Teklif gelmesi durumunda kaleci Fernando Muslera'yı bırakmayacaklarına  vurgu yapan Dursun Özbek, "Muslera'yı neden satayım? Şu anda şampiyon takımın  omurgasını tutuyoruz" değerlendirmesini yaptı. 

Dursun Özbek, UEFA kriterlerinin son 3 yılda 45 milyon avro zarara  izin verdiği ancak sarı-kırmızılı kulübün son 3 sezonda 97 milyon avro zarar  ettiğini söyledi. Özbek, UEFA'ya 6 ayda bir rapor sunduklarını anlatarak, bu sene  bütçede 16 milyon dolar artıda olduklarını ifade etti. 

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı, Mecidiyeköy'de yaptıkları otelin 150  milyon dolar değerinde olacağını ve senelik 5 milyon dolar kar beklediklerini  bildirdi. GS Store'de yeniden yapılanmaya gittiklerini ve bu yıl ilk kez kar  ettiklerini vurgulayan Dursun Özbek, GS Store'dan yıllık 22 milyon kar hedeflediklerini söyledi. 

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile görüşerek Ali Sami Yen Spor  Kompleksi içine 14 bin kişilik kapalı spor salonu yapmayı amaçladıklarını, 30  milyon dolara mal olacak salonun sadece isim hakkında 50 milyon dolar  alabileceklerini kaydetti. 

Futbol takımı teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu'nun tanıdığı en temiz  insan olduğunu dile getiren Özbek, erkek basketbol takımı başantrenörü Ergin  Ataman'la da uzun yıllar çalışmak istediğini vurguladı. 

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor arasındaki deplasman  yasağının kalkması gerektiğini söyleyen Dursun Özbek, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Beraber maç izlemenin tadı hala damağımdadır. Taraftar yasağı tabii  ki kalkmalı. Derbiden sonra yapılan en büyük hareket, yenilen kulübün bayrağını  bir tabuta sarıp gezdirmekti. Hiçbir şey de olmazdı. Bu güzellikler ortadan  kalktı. Koşullar uygun olursa Kadıköy'e gitmeyi tabii ki isterim. Aziz Bey'i  ağırlamayı da isterim. Ben diğer başkanlarla fotoğraf vermeye hazırım."