İşte Dursun Özbek'in açıklamaları;

Ben Galatasaray'a yeni kaynaklar yaratmak üzere seçildim. Ne yapılabilir? Galatasaray'ın geçmiş yıllarda edinilmiş 30-40 yıl önce edinilmiş gayri menkulleri var. Bunların kaynak getirebilir hale gelmesi lazım. Elimizdeki gayri menkulün geliştirilmesi için çalışacağız. İstediğimiz yetkiler arasında gayri menkul kazandırma amacı da var.

Cumartesiyle ilgili bir sıkıntı olmaz. Ben genel kurula verdiğimiz sözün peşindeyim. Biz bir emaneti taşıyoruz. Bu işin asıl sahibi olan genel kurulu bilgilendirmek istiyoruz. 

TRANSFER KARARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Galatasaray Spor Kulübü'nde transferler teknik kadronun talebi üzerine yapılıyor. Bir socut ekibimiz var. Onlar bize rapor sunuyor. Her oyuncunun detaylarını vererek... Teknik ekip kendi kadrosundaki eksiklikler çerçevesinde scout ekibiyle yapılan toplantı sonucunda transfer hedefleri tespit ediliyor. Teknik ekibin scout ile yaptığı görüşme sonucu yönetimin önüne geliyor. Ama biz sportif manada sporcuların kapasiteleri açısında çok bilgi sahibi değiliz. Bu nedenle o raporlar çerçevesinde transferleri yapıyoruz.

"BİLAL VE SABRİ ELEŞTİRİLERİNİ RAKİPLERİMİZ ÇIKARTIYOR"

Bilal için teknik ekip son derece olumlu bir rapor verdi. Sabri ile ilgili yansımalar oldu. Burada Sabri yasaklı döneminden sonra yaklaşık 20 maçın üzerinde oynadı. Hamza Hoca'nın verdiği raporda Sabri'nin takımda kalmasını istedi. Verdiğimiz ücretlere baktığımız zaman bugünkü piyasaya göre değerlendirilmeli. Ben iki oyuncu hakkında yapılan tenkitleri biraz maksatlı buluyorum. Daha sezonun başında bu transferlere yapılan eleştirilerin rakiplerimiz tarafından çıkarıldığını ve şampiyonluğumuzun gölgelenmesi için yapıldığını düşünüyorum.

"BELKİ NEYMAR VE MESSİ DE GALATASARAY'IN..."

Podolski'yi uzun süredir izliyoruz. Galatasaray'a çok yakışır bir transfer yaptık. Dünya devi Almanya ve Hollanda'nın 10 numaraları Galatasaray'da oynuyor. Geriye iki tane 10 numara kalıyor, Messi ve Neymar. Belki önümüzdeki günlerde Neymar ve Messi, Galatasaray'ın 3. ve 4. 10 numaraları olabilirler.

"PODOLSKI BİR TANESİ, DEVAMI GELECEK"

Transfer olayı çok önemli. Biz transfer döneminde birçok faktörü dikkate alarak yürümek zorundayız. Şimdi biz transferde ince eleyip sık dokuyoruz, bu tenkit ediliyor.

Galatasaray Spor Kulübü hem lig şampiyonluğunu ve Avrupa kupalarını hedef aldı. Bunun için şampiyonlukları hazırlamak açısından ilk 11'e girecek hazır futbolculara yöneldiğimiz gibi, Podolski bunlardan bir tanesi ki devamı gelecek. İkincisi takımın yaşlı bir omurgası var. Önümüzdeki günleri de düşünerek takımı gençleştirmek istiyoruz. Yani hem ilk 11'e hazır oyuncuları hem ileriye dönük genç futbolcuları da takımın bünyesine katmak istiyoruz.

SNEIJDER'İN SÖZLEŞEMSİ UZATILACAK MI?

Sneijder şampiyon takımın 10 numarası. Hiçbir zaman yönetimin Sneijder'i bırakma gibi bir düşüncesi yok. Sneijder'in futbolu Galatasaray'da bırakmasını istiyoruz Galatasaray Yönetimi olarak. Onun için Sneijder bizim takımın 10 numarası ve öyle olmaya da devam edecek.

ÖZBEK, ALTYAPI PROJESİNİ AÇIKLADI

Galatasaray alt yapısının yeniden formasyonu için çalışmalara başladık, sonuna da geldik. Alt yapı belli sürelere bağlı değil, sürekli olmalı. Alt yapı bir fabrika gibi. Dolayısıyla onun idaresi, yönetiminin etkilenmemesi lazım. Bu konuda çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde tekrar açıklayacağım. Taraftarlarımız bunu görünce çok sevinecek.

"KARDEŞİM MEHMET ÖZBEK, FLORYA'DA..."

Mehmet Özbek benim kardeşim. Çok iyi bir Galatasaraylı. Şimdi bu soruyu soranlar ''Mehmet Özbek'in Florya'da ne işi var'' diyenlere... Mehmet Özbek'e ben göreve devrettikten sonra bütün işlerimi kardeşime devrettim. Biz hem otelcilik hem inşaat şirketiyiz. Geçen dönem oraya fazla gidemiyordum. Ben seçilip ikinci günde Florya'ya gittim. Bakımı hiç yapılmamış, jenaratör odası saatli bomba gibi. A takımın bulunduğu yer bile Galatasaray'ın büyüklüğüne yakışmayacak şekilde. Bunları genel kurulda da açıklayacağım. Bu böyleyken niye yapılmamış? Zannediyorum bir kaynak yoktu ondan yapılmadı. Ben bunu bir mesele yaptım ve kardeşime açtım, biz buradaki yapılacak işleri üstlendik. Kendi cebimizden, Galatasaray'a yük getirmeden yapmak istiyoruz. Kardeşime bunu söyledim. O da inşaatı bilen birisi. O da ben seve seve yaparım dedi. Mehmet Özbek'in mevcudiyetinin sebebi bu...

"ŞU AN BİR BORÇ SIKINTIMIZ YOK"

2015/2016 sezonu için Avrupa'da lisansımızı aldık. UEFA'nın belli kriterleri var. Sporculara ve diğer kuruluşlara borcunuzun olmaması kriteri var. 2006'dan bu yana devreden borçlar var, biz bunları kapattık. Şimdi biz sporcular çerçevesinde bu borçları sıfırladık. Şuan bir sıkıntımız yok.

"PARAYLA SAADET OLMAZ AMA PARASIZ DA OLMUYOR"

Parayla saadet olmaz. Ama parasız da olmuyor. Şimdi hedeflerimiz var ve bu hedeflere ulaşmak için de maddi sorunlar olmamalı. Parayı buldunuz, futbolcuyu da buldunuz ama işlerin yürümediği de çok oluyor. Burada başka bir faktör devreye giriyor. Eğer yönetici, teknik kadro, futbolcu bir takım haline getiremezsiniz.

GALATASARAY'IN EUROLEAGUE'E KATILAMAMASI HAKKINDA...

Euroleague'e katılamama sebeplerimizin başında, Euroleague yönetimi bunu bir açık arttırmaya çevirdi. Bizce etik değil. Biz de orada olamadık. Eurocup'ta mücadele edeceğiz. Geçen dönem erkek basketbolunda çok iyi bir dönem geçirmedik. Ama bunun sebebi ne Ergin Ataman ne de sporcular. Birkaç görüşmemiz var sponsorluk konusunda. İmza aşamasındayız. Ama yeni dönemde Ergin Hoca ile yaptığımız çalışmalar çerçevesinde iddia bir takım olacağız, çok iyi bir sezon geçireceğiz.

FORMA SATIŞINDA BEKLENEN HEDEF

Mağazacılıkta biz ürünleri yeteri kadar hazırladık ve rekor peşindeyiz. Forma satışı 300 bin adedi geçmiş durumda. 500 binlik forma satışı rekor diye söyleniyor. Bizim 300 bin şuan ve ben 400 bin, 450 bini bulacağımızı düşünüyorum. Ocak ayına kadar mağazacılık hep zarar etmiş. Ocak'tan itibaren kar etmeye başladı. Mağazacılığın önünü açtığımızı düşünüyorum. GS Store amatör sporlara sponsorluk verecek. Mağazacılığın deposu Çatalca'da bir yerdeydi. Şuanda depomuz Arena'nın içerisinde. Böylece kira ödemekten kurtulduk. Lojistik maliyetimiz de düştü. Hedefimiz 100 milyon TL ciro... 5 yıl sonraki hedefimiz 500 milyon TL'ya yaklaşması. Mağazacılığın bir kısmını halka açmayı düşünüyoruz.

"FORMA SPONSORLUĞU İÇİN TALEP VAR"

Forma reklamı ile ilgili çok ciddi çalışmalarımız var. Galatasaray Türkiye'nin en büyük kulübü. Bu kadar değerli bir kulübün forma reklamı bulması da zorlaşıyor. Çünkü bu marka değerine yakışan bir sponsor peşindeyiz. Bize gelen talepler var. Bunun açıklamasını da yapacağız. Bu pazarlıkları çok titiz bir şekilde götürüyoruz. Galatasaray'ın değerine uygun bir forma reklamı almak istiyoruz.
Galatasaray'ın iyi yönetilmesi halinde, maddi yapıyı etkileyecek çalışmalar hız kazanıyor. Doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum. Galatasaray'a hizmet etmek ibadet etmek gibi bir şey...

TT ARENA'YA GİDEN METRO AĞUSTOS'TA AÇILIYOR

Metroyla ilgili çalışmalarımız uzun süredir devam ediyor. Çeşitli görüşmeler yaptık. Metro'nun Ağustos ayında açılması için söz verdiler. Ağustos ayında metroyu açacağız dediler. Kulübün alt tarafında büyük bir gayri menkul sitesi var. Burayı yapanlarla görüştüm. Aşağıdan yukarıya bir finüküler koyuyorlar. Metro ile bağlantı sağlamak amaç. O projenin yapılıyor olması bizim edindiğimiz bilgilerin de doğru olduğunu gösteriyor. Çok kısa süre içerisinde metro açılacak.

"GS TV HAKKINDA GÖRÜŞÜYORUZ"

GS TV'yi uyduya çıkarma ve dünyada seyredilebilir bir kanal olması için sözüm vardı. Birkaç kişiyle de görüşme yaptım. Mümkün olduğu kadar olayı Galatasaray'a az maddi yük getirecek şekilde planlıyorum. Yoksa bugün istesek yaparız ama mümkün olduğunca az maliyetli olmasını istiyoruz.

"TT ARENA'NIN KAPANMASI HALİNDE..."

Çatının kapanması üst kullanım hakkını almamızı sağlayacak. Bunun yapılmaması halinde üst kullanım hakkını almamız zor. Biz o günden bu yana yapılan projeleri inceledim. Bankalara gösterdik. Bankalar parayı vereceklerini söylediler. Bunun için bu harcamayı Galatasaray'ın yapması lazım. Çatının kapanması esas ve kapanması halinde Galatasaray'a çok büyük bir kaynak sağlayacağı kesin.