Sarı-kırmızılıların eski başkanı, seçime girmemesiyle ilgili bütün eleştirilere ve yorumlara açıklık getirdi. Yarsuvat, “Ben adayım diye hiç çıkmadım. Onlar beni aday yaptı. Gelip benim aday olmamamı isteyenler oldu. Manşet olayım diye aday olmam” dedi.

Galatasaray’da muhalefetin bütün ısrarlarına rağmen seçime girmeyen eski başkan Duygun Yarsuvat, Milliyet’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yarsuvat, “Çatı aday olarak isminiz geçti. Neden aday olmadınız?” şeklindeki sorumuza esprili bir yanıt vererek, “Benim boyum 1.65. Benden çatı falan olmaz” yanıtını verdi.

Yarsuvat, “Ben adayım diye hiç çıkmadım. Onlar beni aday yaptı. Gelip benim aday olmamamı isteyenler oldu. Manşet olayım diye aday olmam” diye konuştu.

Yarsuvat, Ahmet Özdoğan’ın, “Duygun Yarsuvat, aday olmazsa bir daha Galatasaray’ı konuşmaması lazım. Ortada bir kefalet var. Duygun Yarsuvat’a sesleniyoruz; talebeniz Galatasaray’da gizli darbe yapmıştır” şeklindeki sözlerine ise “Ahmet Özdoğan çok istiyorsa mayıs ayına kadar kendisi aday olsaydı. Mani bir şey mi vardı?” şeklinde yanıt verdi.

‘Evde görüştüm’

Yarsuvat, Başkan Dursun Özbek ile görüşmesi hakkında ise “Kendisi evime gelerek benimle görüştü. Bu görüşme statta falan olmadı. Kulübün durumunu konuştuk. Mali yönden hangi durumda olduğumuzu anlattı. İşimizin ne kadar zor olduğunu gördüm” dedi.

Yarsuvat, seçilecek yönetimin görev süresinin ise mayıs ayına kadar olması fikrinde değişiklik olmadığını aktardı. Yarsuvat son olarak Fatih Terim’in göreve getirilmesi hakkında konuşarak “Galatasaray’ın çocuğudur. Terim her zaman gelir, gider” ifadelerini kullandı.

Özgörkey ve Albayrak yok

Galatasaray’da Başkan Dursun Özbek’in yönetimine almak için teklifte bulunduğu isimlerden olumsuz  yanıt geldi. Hakan Üstünberk ve Haldun Üstünel’den sonra Cemal Özgörkey de yönetime girmeyeceğini söyledi.

Milliyet’e konuşan Özgörkey, “Seçim kararını onaylamıyorum. Zorunluklardan dolayı böyle bir karar alınmış olabilir. Bu şekilde ben yaptım oluyor” şeklinde konuştu. Herhangi bir listede olmayacağını söyleyen Abdurrahim Albayrak ise, “Bu dönem yokum” dedi.

Dursun Özbek’in listesi belli oldu

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in seçilmesi halinde yönetim kurulu listesi belli oldu. İşte Özbek’in 13 Ocak tarihinde yapılacak başkanlık seçimindeki listesi: Dursun Özbek, Özkan Olcay, Nasuhi Sezgin, Ali Yüce, Mehmet Dedeoğlu, Osman Kocaman, Cevat Genç, Ahmet Cebeci, Selim Sefada, Ural Aküzüm, İsmail Sarıkaya, Mehmet Onur Tan, Ozan Oral ve Can Topsakal.

Listeler için son gün

Galatasaray Kulübünde 13 Ocak’ta, çoğunluk sağlanamaması durumunda ise 20 Ocak’ta yapılacak olağanüstü seçimli genel kurulda  başkanlığa aday olacak isimlerin, ilgili belge ve listelerini bugün teslim etmeleri gerekiyor.

Sarı-kırmızılı kulübün divan kurulu başkanlığından yapılan açıklamada, başkan adaylarının kulüp tüzüğünün 61. maddesinde belirtilen tüm belgeleri bugün saat 18.00’e kadar imza karşılığında divan kurulu başkanlığına teslim etmeleri  gerektiği duyuruldu. Belirtilen zamana kadar listelerini teslim etmeyen üyelerin başkan adayı olamayacağı kaydedildi.

Alaçayır’dan yalanlama

Galatasaray Yöneticisi Eşref Alaçayır, özellikle Fatih Terim konusunda gayri ciddi sözlerin medyada dolaştığını söylerken, Ocak ayındaki seçimde de Dursun Özbek yönetiminde olacağının mesajını verdi. Avukat Eşref Alaçayır, “Terim gelirse kendimi yakarım” şeklinde ifade kullanmadığını belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“Kaynak göstermeden, hatta beyanat vermişim gibi, tarafıma yakıştırılan gayri ciddi sözleri gülerek karşılarken, şimdilerde rahatsızlık vermesi yanında hukukun da sınırlarını zorlamaya başlamıştır. Başkanımızın da katılımı ile Yönetim Kurulu’nun “oybirliği” ile bir kararı almasından sonra Galatasaray’ın menfaatlerinin üzerinde bir eylem, işlem veya tutum olamaz.”

Galatasaray, 2014-15 sezonunda Duygun Yarsuvat başkanlığında Süper Lig şampiyonluğunu kazanmıştı.

Milliyet