2016 Avrupa Şampiyonası’nda İsviçre forması giymek için elinden geleni yapacağını açıklayan Dzemaili,”Galatasaray ile 2017 yılına dek sözleşmem var. Genoa’dan sonra Galatasaray’a döneceğim ancak şu an tamamen EURO 2016’ya odaklanmış durumdayım. Genoa formasıyla mümkün olduğunca oynamak ve Avrupa Şampiyonası zamanında fit olmalıyım. İtalya’ya geri dönerek Genoa’da oynamak benim için doğru bir karardı çünkü Avrupa Şampiyonası benim öncelikli hedefim.” ifadelerini kullandı.

“En büyük rakibim Gökhan İnler”

İsviçre Milli Takımı’nda forma giyebilmek için en büyük rakibinin Gökhan İnler olduğunu kabul eden Dzemaili,”Gökhan İnler ile eskiden çok yakındık ancak şu an pek fazla görüşmüyoruz. 2013 yılında Ottmar Hitzfeld döneminde teknik ekibin kafasında hep aynı isimler vardı. Takımında forma giyip giymemesine bakılmaksızın, aynı isimler ilk 11’de forma giyiyordu. İkimizin de Napoli’de forma giydiği zamanda ben daha çok forma giyiyordum ancak milli takımda o oynuyordu. Ancak Petkovic döneminde daha fazla forma şansı bulmaya başladım ve EURO 2016’da takımda yer alacağıma eminim.” şeklinde konuştu.

“Hala Avrupa’nun önemli kulüplerinde oynayabilirim”

Son olarak ülkesi İsviçre takımlarından birine transfer olmayı düşünüp düşünmediği sorusunu da yanıtlayan Dzemaili,”30 yaşındayım ve hala kendimi genç hissediyorum. Fiziksel ve mental açıdan hala kendimi dinç hissediyorum ve hala Avrupa’nın önemli kulüplerinde forma giyebileceğime eminim. Ancak elbette ilerleyen yıllarda İsviçre’ye dönmeyi düşünebilirim.” açıklamalarında bulundu.

2015 yılında Napoli’den takım arkadaşı Goran Pandev ile birlikte Galatasaray’a kiralanan Blerim Dzemaili orta sahada istenen performansı sergilememişti. İsviçreli oyuncu, transfer döneminin son gününde İtalya Serie A ekiplerinden Genoa’ya kiralanmıştı.

Çeviri: Sporcope