Galatasaray'ın Napoli'den transfer ettiği çok yönlü orta saha oyuncusu Blerim Dzemaili, TFF'nin Felipe Melo'ya verdiği şaşırtıcı ceza sonrası formaya çok yakın. Prandelli'nin antrenmanlarda son derece memnun kaldığı Dzemaili, Eskişehirspor karşısında as kadrodaki yerini alabilir. Prandelli'nin Dzemaili'yi özellikle defansif olarak oynayabilmesi nedeniyle tercih edeceği gündemde.

PANDEV OYNARSA SÜRPRİZ OLMAZ

Antrenmanlardaki iyi oyunuyla dikkat çeken Dzemaili'nin yanı sıra vatandaşı Goran Pandev takımın en formda isimlerinden. Tecrübeli forvet oyuncusu idmanlardaki çift kale maçlarda hem atıyor hemde attırıyor. Prandelli formda olan iki yeni transferini sahaya sürecek olursa üç yabancı hakkı kalacak ve savunmada Tarık'ın oynaması halinde bu isimler: Muslera,  Bruma ve Wesley Sneijder. 

YERLİ DEFANSA DÖNÜYORUZ

Galatasaray; Sabri, Gökhan, Servet, Hakan döneminde olduğu gibi yerli defans dönemine geri dönecek. Savunmada üst üste yapılan hatalar oyuncuların daha iyi bir iletişim kurması için İtalyan hocayı bu sisteme itiyor. Semih Kaya'nın sakatlığının düzelmesinin ardından dörtlü defans kurgusunun: Veysel, Semih, Hakan, Tarık şeklinde olması sıkça gündemde. 


DZEMAİLİ EN GÜÇLÜ İHTİMAL

Eskişehirspor orta sahasının son derece güçlü ve dirençli olması nedeniyle Prandelli moralsiz ve formsuz Yekta'yı oyuna sürmek istemiyor. Melo'nun da cezalı olması nedeniyle Dzemaili'nin oynaması İtalyan hoca için şart. Tecrübeli hocanın Eskişehirspor karşısında oyuna sürmesi muhtemel olan kadro: Muslera, Veysel, Gökhan, Hakan, Tarık, Dzemaili, Selçuk, Sneijder, Bruma, Olcan, Pandev.

BURAK YORGUN

Milli takım yorgunu olan Burak Yılmaz, hocasının kanaatine göre ikinci yarı oyuna girebilir yada Pandev yerine as kadroda başlayabilir. Burak'ın as kadroda başlaması halinde Pandev oyunun gidişatına göre oyuna girecek ve ilk kez sarı-kırmızılı formayı terletecek. 

HABER: Bünyamin Mert Bürtek