Gün içerisinde ise Emmanuel Eboue, ajansspor.com 'a özel açıklamada bulundu. Galatasaray kulübünün de görev alacağı iddia edilen Emmanuel Eboue için Teknik Direktör Fatih Terim açıklamalarda bulundu.

2011-2015 yılları arasında Galatasaray forması giyen Emmanuel Eboue zor günler geçiriyor. Şimdilerde Londra'da bulunan Fildişi Sahilli futbolcu evini kaybetmek üzere. Çocuklarını da yaklaşık 6 aydır göremeyen 34 yaşındaki oyuncu çamaşırlarını dahi elle yıkadığını itiraf etti. İşte Eboue'nin ağzından tepetaklak olan hayatı:

Geçtiğimiz dönemde depresyona girdiği ve hatta AIDS'e yakalandığı haberleriyle manşet olan Eboue, hayatının en zor döneminden geçiyor. The Mirror gazetesine özel bir röportaj veren eski Galatasaraylı, "Tanrı’nın bana yardım etmesini istiyorum. Ancak o benim aklımdan bu düşünceleri alabilir" diye konuştu. 

Eski eşi Aurelie açtığı davada ikilinin Londra’da kaldıkları evin hakkını aldı. Eboue’nin 3 hafta önce evi ona devretmesi gerekiyordu. Aurelie’nin evi kiraya vermesi bekleniyor.

Eboue bu durumla ilgili şöyle konuştu: "Avukat tutmak için param kalmadı artık. Evdeyim ancak korkuyorum. Çünkü polisin ne zaman geleceğini bilmiyorum. Bazen ışıkları söndürüyorum ki insanlar benim içeride olduğumu anlamasın. Her şeyi kapının arkasına koyuyorum. Burası benim evim. Bunu almak için çok acılar çektim ama şimdi korkuyorum. Kıyafetlerimi ya da elimde ne varsa satmayı düşünmüyorum. Sonuna kadar savaşacağım çünkü bu hiç adil değil."

Daha önce mali konularla ilgili hiç kimseden yardım almadığını belirten Eboue bu konuda biraz naif kaldığını itiraf etti.

"Geriye dönüp baktığımda, “Emmanuel çok naiftin. Bunları neden daha önce düşünmedin?” diyorum. Bu çok zor. Çok çok zor. Kazandığım paraları çocuklarımın geleceği için eşime yolladım. Türkiye’deyken 8 milyon Euro kazandım ve bunun 7’sini eve yolladım. Bana neyi imzalamamı söylediyse hepsini imzaladım. O benim karım. FIFA’yla olan problem ise beni yönlendiren insanlardan kaynaklandı."

ajansspor