İlk Fenerbahçe derbisinde golünü atan ve 'gerçek Galatasaraylı' olan Eboue, sarı-kırmızılı formayla 2 şampiyonluğun yanında 2 TFF Süper Kupası gördü ve 2 kez Şampiyonlar Ligi'nde üst tura çıkmanın sevincini yaşadı.
 
3-1'LİK DERBİYİ UNUTAMIYOR
 
Arsenal'de oynadığı dönemde sayısız önemli maça çıkan Fildişili yıldız, Galatasaray-Fenerbahçe rekabetini AMK'ya değerlendirdi: "Bir gün eşim ve çocuklarımla yemek yiyordum. Galatasaray taraftarı yanıma geldi ve 'Bütün maçları boşverin, sadece Fenerbahçe'yi yenin lütfen' dedi.
 
Tanrı da bana yardım etti ve ilk derbimde yol atmayı başardım. Umarım yine Fenerbahçe'ye gol atarım. Çünkü Fenerbahçe'yi yenmek çok zevkli."
 
KENDİMİ YERE ATMIYORUM!
 
Sürekli yere düştüğü için rakip taraftarların tepkisini çeken Eboue, kendisini şöyle savundu; "Ben hızlı bir oyuncuyum. Hızla giderken bana donduklarında da dengemi kaybedip yerde kalıyorum.
 
Sivasspor ve Kasımpaşa maçlarında bu yüzden 2 penaltım verilmedi. Türkiye'deki hakemler bana karşı tavırlı. İngiltere'de böyle değildi. Ben kendimi yere atmıyorum."
 
İBRAHİM BENİM KARDEŞİM
Eboue'nin kardeşi Nairse, Florya altyapısında... Ve Nairse'nin arkadaşı İbrahim Coşkun da artık A takımda. İbrahim'in en büyük destekçisi Eboue! Fildişili yıldız, "İbrahim benim de kardeşim! Her zaman odama geliyor. Onu çok seviyorum" dedi. Ligde 8 puan geride olmalarına hiç aldırmayan Eboue, "Sonuna kadar savaşacağız. Çifte şampiyonluk hedefliyoruz" diye ekledi.
 
O GOLÜ ANLATTI!
3 sene önce Yobo'yu yere yatıran ve Volkan'ı ters köşeye yollayan Eboue, o golü tekrar anlattı: "Normalde oynadığım maçları unuturum. Ama Fenerbahçe derbisi bambaşka... Arkadaşlarım, Yobo'ya attığım golle ilgili yapılan esprileri, fotoğrafları ve videoları bana gösterdi. Keyifli sohbetler yaptık."
 
(AMK)