Şampiyonluğu hak ettiklerini belirten Eboue, “Taraftarımıza çok teşekkür ediyorum. Bize şampiyonluk yolunda yardım eden herkese çok teşekkür ediyorum. Bu yıl şampiyon olmayı hak etmiştik. Çok iyi bir oyun ortaya koyduk bu sezon.” dedi.

Semih Kaya'yı sevdiğini söyleyen Fildişi Sahilli futbolcu, “Semih Kaya’yı ben küçük kardeşim gibi görüyorum. Onun çok iyi bir insan olduğunu düşünüyorum. Her zaman aramızda espriler yapıyoruz. Her zaman onu mutlu etmeye çalışıyorum. Onu mutsuz görmek istemiyorum. Onu biraz üzgün görsem, espriler yapıyorum.” dedi.

ZİDANE BİR EFSANE

Zidane hayranlığını dile gitiren Eboue, “2006 yılında Arsenal’de oynarken Bernabeu’da Zinedine Zidane’a karşı mücadele etmiştim. Zidane’ın efsanevi bir oyuncu olduğunu biliyordum. O karşılaşmadan önce, ‘Zidane sizi mahvedecekler demişlerdi’ Ben Zidane’a karşı oynadım ve Tanrı’nın da yardımıyla en iyi maçlarımdan birini çıkardım. Ona karşı bu kadar iyi oynadığım için de Tanrı’ya şükrediyorum. Kendisine karşı gösterdiğim performans nedeniyle, onu biraz da kızdırdığımı hatırlıyorum. O zaman ben genç bir oyuncuydum, maçtan sonra oyunumu beğendiğini söylediğini hatırlıyorum. Bana imzalı formasını verdi. Benim için çok özel bir maçtı.” ifadesini kullandı.

DROGBA SEMBOL OYUNCU 

Vatandaşı Didier Drogba'ya övgüler yağdıran başarılı savunmacı, “Drogba gerçekten hem ülkemiz için hem de Afrikalı insanlar için büyük bir sembol. Sadece Fildişi Sahili için değil bütün Afrika için sembol oyuncu. Samuel Eto’o da Frederic Kanoute de Toure de sembol oyunculardan biri. Ancak Didier Drogba’nın farklı bir anlamı var Afrika için. Drogba’yı milli Betsmove takımdan da çok iyi tanıyorum. O da takımımıza çok çabuk uyum sağladı. Burada kendini yabancı hissetmemesi için elimizden gelen her şeyi yaptık.”dedi.

HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

Fenerbahçe maçında yaşanan ırkçı hareketi değerlendiren Eboue, “Ben ve takım arkadaşlarım Fenerbahçe ile oynamaya gittiğimizde bu karşılaşmada elimizden gelenin en iyisini yapmak istedik ve kazanmak istedik. Futbolda her şey olabilir biliyorsunuz. Ben de çok büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Türkiye ligini herkes izliyor. Önemli bir lig. Bir takım insanların hakkımda yaptığı tezahüratlar bende hayal kırıklığı yarattı. Bu tür tezahüratların olmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu ligin değeri açısından, insanlar bu tür şeylerin olumsuz şeyler doğuracağının farkına varmalı. Geçen hafta olanlar gerçekten talihsiz şeylerdi. Her zaman futbol oynadığımızın bilincinde olmalıyız. Yapacak bir şey yok. Bunları unutmak zorundayız. Yolumuz devam etmeliyiz. Bu konuda biz sakin olmak zorundayız. Geçen yıl Beşiktaş ile oynarken yine benzer şeyler söylenmişti benim hakkımda. Ben bunun futbol olduğunu ne olursa olsun devam etmem gerektiğini söylemiştim. Bu tür şeyler olduğu için üzülüyorum tabii ki.“ diyerek sözlerini noktaladı.

SEMİH KAYA: GURUR DUYUYORUM

Eboue'nin ardından konuşan genç Semih, “Eboue’yi ben de çok seviyorum. Birimizi üzgün gördüğünde hemen yanımıza gelip bizi güldürmeye uğraşıyor. Bu yıl çok iyi transferlerle istediğimiz hedeflere ulaştık. Her şey çok iyi gidiyor. Şampiyonlar Ligi’nde ve Süper Lig’de istediğimiz başarıyı yakaladık. Belirli zamanlarda bocalasam da sezon benim için iyi geçti. Eksikliklerimi sezon içinde telafi ettiğimi düşünüyorum. Hâlâ eksiklerim var ama bunun altından en iyi şekilde kalkmaya çalışıyorum. Önümüzdeki yıl Şampiyonlar Ligi’ne daha tecrübeli bir kadroyla gideceğiz." dedi.

Ayrıca genç futbolcu, “Altyapıda çapraz bağlarım kopmuştu, beyin ameliyatı olmuştum. Bir alt lige futbol oynamak için gitmiştim. Çalıştım ve çabaladım, sonunda hak ettiğim yere geldiğimi düşünüyorum. Drogba, Sneijder, Eboue ile oynamak, onlarla aynı formayı paylaşabilmek bana gurur veriyor.“ ifadesini kullandı.