FIFA'dan yapılan açıklamaya göre, eski menajerine olan borcunu ödemediği gerekçesiyle Fildişi Sahilli futbolcuya, borcunu kapatıncaya kadar bir yıl süreyle tüm futbol aktivitelerinden men cezası verildi.

Menajer Sebastien Boisseau'yla yollarını ayırdıktan sonra borcunu ödemediği gerekçesiyle FIFA'lık olan Eboue'ye 9 Eylül 2014'te FIFA tarafından 30 bin İsviçre Frangı para cezası ve 120 gün içerisinde borcunu ödemediği takdirde bir yıl futboldan men cezası verilmişti.

Kararı CAS'a taşıyan Eboue, cezaya itirazda bulunmuştu. Dosyayı karar bağlayan CAS, Eboue'nin itirazını haksız buldu ve FIFA'nın cezası geçerli sayıldı.

Galatasaray'la sözleşmesi sona erdikten sonra yaklaşık 9 ay boyunca kendisine takım bulamayan 32 yaşındaki futbolcu, Mart ayının başında sözleşme imzaladığı yeni kulübü Sunderland ile maça çıkamadan men cezası almış oldu.

Sunderland sözleşmesini feshetti

Premier Lig kulübü Sunderland de resmi internet sitesi aracılığıyla yaptığı açıklamada, Emmanuel Eboue'nin sözleşmesinin feshedildiğini duyurdu.

Eboue ile sezon sonuna kadar sözleşme imzalandığının hatırlatıldığı açıklamada, futbolcuya sözleşmenin feshiyle ilgili bildirimin yapıldığı ve karara iki hafta içerisinde itiraz edebileceği belirtildi.