Galatasaraylı Emmanuel Eboue, değişen oyun sisteminden Fatih Terim ile Roberto Mancini arasındaki fark hakkında açıklamalarda bulundu. 4-4-2'den 3-5-2 sistemine geçmenin kolay gerçekleşmediğini vurgulayan Fildişi Sahilli oyuncu, Fenerbahçe'ye gol atmanın mutluluk verici olduğunu söyledi.

Galatasaraylı Emmanuel Eboue, TRT Spor'a açıklamalarda bulundu.

“İTALYA’DAN BİRÇOK TEKLİF ALDIM”

İstanbul'a gelmeden önce Roma, Juventus ve Fiorentina'dan teklifler aldığını belirten Eboue, "Şükürler olsun ki Galatasaray'a geldim. İyi karşılandım, burada bir aile üyesi gibiyim. O kararı verdiğim için çok mutluyum" dedi.

Beraber forma giydiği Emre Çolak ve Semih Kaya'yı kardeşi gibi gördüğünü belirten başarılı oyuncu, Fatih Terim ile Roberto Mancini'yi kıyasladı. Eboue, "Her iki teknik adamın felsefesi, sistemi ve antrenman metodları farklı" dedi.

MANCINI’NİN YENİ SİSTEMİNE YORUM

Mancini'nin uyguladığı sistem değişikliğini değerlendiren Emmanuel Eboue, "4-4-2'den 3-5-2'ye geçmek kolay değildi. Ben ve benim gibi tecrübeli oyuncular için biraz daha kolay oldu ama özellikle genç oyuncular ve bu sisteme alışık olmayanlar için zordu. Yeni sisteme adapte olabilmek için her gün birlikte çalışıyoruz ve meyvelerini de alıyoruz" diye konuştu.

Galatasaray bu sezon oynadığı değişik oyun sistemleri ile dikkat çekiyordu. Teknik direktör Roberto Mancini, geldiği günden beri bir çok taktik denese de son haftalarda uyguladığı 4-3-3 sistemi arka arkaya galibiyetlerin şifresi oldu.İtalyan teknik adam, ilk haftalarda 4-3-1-2 sistemi ile takımını sahaya sürmüştü. Savunmadaki zaafların farkına varan tecrübeli çalıştırıcı, zaman zaman 4-2-3-1 sistemini benimsemişti. Ancak sarı kırmızılılar beklenen skorları alamayınca Mancini bu kez 3-5-2’ye yönelmiş ve Juventus galibiyeti bu sistem ile gelmişti. Fakat ilerleyen haftalarda kanatlarda ve stoper mevkiinde yaşanan sıkıntılar Mancini’yi yeniden değişikliğe itti.Galatasaray yönetiminin gençleştirme operasyonu, devre arası takıma yapılan takviyelerle birlikte deneyimli teknik direktör, 4-3-3 sistemine döndü. Alex Telles’in takıma dahil olmasıyla sol bek sorununu çözen sarı kırmızılılar sağ bekte Eboue, Sabri, Veysel ve Salih gibi seçeneklere sahip.Stoperde Chedjou-Semih ikilisinin alternatifleri ise Hakan Balta, Burdisso, Gökhan Zan ve Koray Günter olarak öne çıkıyor. Savunmanın önünde Ceyhun Gülselam’ı kullanan Mancini, genç futbolcunun performansından oldukça memnun.Orta sahadaki organizasyonu Melo-Selçuk ikilisine emanet eden Mancini, özellikle Melo’nun artan formundan dolayı Brezilyalı oyuncuya özel görevler yüklüyor. Galatasaray’da ayrıca Yekta, Emre Çolak ve Umut Gündoğan yoğun maç trafiğine göre zaman zaman takımda kendilerine yer buluyorlar.Hücumu 3 oyuncu ile dinamik tutmayı planlayan İtalyan teknik adam, Sneijder’i sol kanatta, Burak’ı ise sağ kanatta oynatmayı düşünüyor. Sneijder’in çizgiden içe kat etmesi, Burak’ın da Drogba’nın yanına doğru yaptığı derin koşular hücumda zenginlik yaratıyor.

“GELMEKTE TEREDDÜT EDERDİM”

Oynayaman her oyuncunun mutsuz olduğunu belirten Fildişi Sahilli yıldız, "Yabancı kuralıyla başa çıkmak kolay değil. Önemli olan bizim bununla başa çıkıyor olmamız. Yabancı kuralı, benim geldiğim dönemde olsaydı Galatasaray'a transfer olmakta tereddüt ederdim. Barcelona'ya bakarsanız yedekte oturanlar, tribünde olanlar hepsi çok mutlular ve bu yüzden de dünyanın en iyi takımı" ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE’YE ATTIĞI GOL

Fenerbahçe'ye gol atmanın mutluluk verici olduğunu paylaşan Eboue, "İki takım arasında bir rekabet, bir çekişme var. Bu yüzden gol atıp kulüp için bir şeyler başarıyor olmak benim için çok önemli. Teknik direktörünüzü ve taraftarınızı mutlu ediyorsanız bundan daha güzel bir şey yok" dedi.

“KARİYERİMİN EN GÜZEL GOLÜ...”

Kariyeriyerinin en güzel golünü Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'e karşı attığını ifade eden Eboue, Veysel Sarı ve Salih Dursun'un gelişiyle sağbekte rekabetin arttığını söyledi.

"KOCA KAFA DROGBA"

Tek kelime ile takımdaki arkadaşlarını anlatması istenilen Eboue; Muslera'yı 'moda', Drogba'yı 'koca kafa', Melo'yu 'dövme', Sneijder'i 'cüce', Selçuk İnan'ı ise 'saç' kelimeleri ile tarif etti.