Galatasaray’ın efsanelerinden, unutulmaz 10 numaramız Gheorghe Hagi, 6 Nisan Pazar günü oynanacak olan Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşması önceSİ Ali Sami Yen Arena’da olacak.

Futbolculuk döneminin yanı sıra Teknik direktörlük döneminde de 5-1’lik Türkiye Kupası zaferine de imza atan Hagi, Türk Telekom sponsorluğunda geçen yıldan bu yana devam eden "Galatasaray Efsanelerini Anıyor, Türk Telekom Dünyaya Duyuruyor" programının konuğu olacak.

Gheorghe Hagi,  Fenerbahçe karşılaşması öncesinde, onbinlerce Galatasaray taraftarının önünde, Galatasaray yöneticilerinden şükran plaketini alacak.

Karpatların Maradonası: Gheorghe Hagi

5 Şubat 1965 tarihinde Köstence'de doğan Gheorghe Hagi, futbola 1979-80 sezonunda Farul Köstence takımında başladı. 1982-1983 ilk kez Romanya Birinci Futbol Ligi’nde forma giyen Hagi, bir sezon sonra Bükreş ekiplerinden Sportul Studenţesc’e transfer oldu.  1985 yılında Romanya'nın en iyi oyuncusu olarak seçilen Hagi, 1986-1987 sezonundan itibaren Steaua Bükreş forması giymeye başladı. Hagi, Steaua’da 3 lig şampiyonluğu bir de Avrupa Süper Kupası sevincini tattı.