Yıl 1990… Polonyalı Roman Kosecki birçok Avrupa takımının gözdesi. Açık Mert Korkusuz'dan Coşkun Çelik'in haberine göre, Fenerbahçe ve Galatasaray da peşinde. Ancak Leh futbolcuya imza attıran takım Aralık ayında Galatasaray oluyor. Her ne kadar sarı-kırmızılılar Kosecki’nin gelişi sonrası şampiyonluğu Beşiktaş’a kaptırsa da taraftarlar oynadığı futbolla mest eden Polonyalı hücum oyuncusuna aşık olmuşlardı. Hatta Adnan Polat’ın Kosecki’yi göndermesinin ardından taraftarlar yönetime küsmüş, her maç Kosecki lehine tezahüratlar yapmıştı.

Sıra oğlu Jakup'a geldi

Kosecki’nin Türkiye’ye adım attığı günlerde, 4 aylık bir oğlu vardı. Adı Jakup Kosecki’ydi. Hayatının ilk iki yılında Türkiye’de yaşayan Jakup, babasının Galatasaray sonrası forma giydiği takımlardan Nantes, Montpellier ve Chicago’da altyapı gelişimini tamamladı. Legia Varşova’yla Avrupa’da adından söz ettirmeye başlayan ve ülkesinde milli takıma kadar yükselen Jakup, babası gibi çok yönlü bir hücum oyuncusu.

Ümit Davala izledi

Sarı-kırmızılı takımın dikkatini çeken Jakup Kosecki için geçtiğimiz hafta Galatasaray Yardımcı Antrenörü Ümit Davala Bükreş’e gitti. Legia’nın Steaua ile deplasmanda oynadığı maçı izleyen Davala, 23 yaşındaki Polonyalı yıldız hakkında notlarını tuttu ve Fatih Terim’e “alalım” raporunu sundu. O maçta Jakup Kosecki, 1-0 geride olan Legia’yı yenilgiden kurtardı ve 53. dakikada beraberlik golünü attı.

Gözünü İstanbul'da açtı

Roman Kosecki Aralık 1990’da Galatasaray’a geldiğinde, Jakup henüz 4 aylıktı. Baba Kosecki 1992 yılının Eylül ayında Türkiye’den ayrılırken, Jakup da 21 yıl sonra tekrar Türkiye’ye dönme ihtimalinden habersizdi…