Galatasaray'ın yarın Şampiyonlar Ligi 2. turunda oynayacağı Chelsea maçı öncesi, Sarı-kırmızılıların Fildişili yıldızı Didier Drogba,dev maç öncesi açıklamalarda bulundu.

"Eğer Chelsea'ya gol atarsam..."

7 sezon boyunca giydiği Chelsea formasıyla 3 Premier Lig bir de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Didier Drogba, İstanbul'da oynanan ve 1-1'lik beraberlikle sona eren maç sonrası şimdi de Stamford Bridge'de eski takımına karşı forma giyecek.

Chelsea'nin Mourinho önderliğinde yıllar sonra kazandığı Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunda en büyük payı olan isimlerin başında gelen Fildişili yıldız, yeniden unutulmaz başarılara imza attığı Stamford Bridge'e başka bir takımın formasıyla çıkmanın verdiği heyecanı anlatamayacağını belirtti.

Chelsea taraftarının hem maç öncesinde hem de maç sırasında kendisine göstereceği sevgi gösterilerini şimdiden tahmin edebildiğini belirten Drogba, Chelsa taraftarına her ne kadar büyük bir saygı duysa da yarın akşam 90 dakika Galatasaray'ın turu geçmesi için elinden geleni yapacağını da sözlerine ekledi.

Eğer gol atarsa sevinmeyi düşünmediğini kesin bir dille belirten Drogba, Galatasaray taraftarının da bu hareketine saygı duymasını bekliyor.

"Mourinho ile tekrar çalışacağım"

Galatasaray'da İtalyan teknik adam Mancini ve yardımcısı Tugay Kerimoğlu ile yaşadığı krizlerin ardından adı yeniden Chelsea takımı ile anılan Drogba, yıllarca beraber başarılara imza attıkları Portekizli teknik adam Mourinho ile de 'tekrar beraber çalışmak istiyor musunuz?' sorusuna da açıklık getirdi.

"Biliyorum ki Mourinho ile yollarımız elbet bir gün kesişecek fakat ben şu anda yaşananların dışarıya yansıdığının aksine kulübümde çok mutluyum. Mancini ile aramızda geçenler tamamen benim kazanma hırsımdan doğan yansımalardır ve bence bu bir takım için negatif değil pozitif bir göstergedir. Mourinho ile tekrar çalışmak istiyorum sözüme de gelecek olursak; futbolculuk yaşamımı sonlandırdıktan sonra teknik adam yada antrenör olarak futbola devam etmeye karar verirsem yanında bu işi öğreneceğim tek kişi Mourinho olur."

"Şu anda turun favorisi yok"

Türk Telekom Arena'da 1-1 sona eren ilk maçın ardından Chelsea daha avantajlı gibi gözükse de şuanda her iki takımında turu geçme şansını %50 - %50 olarak eşit gördüğünü belirten Drogba, İstanbul'da Galatasaray taraftarının rakiplerine kurdukları baskının ardında Londra'daki taraftar baskısının kendilerini Chelsea takımı kadar etkilemeyeceğini de sözlerine ekledi.