AA - Galatasaray'ın eski futbolcularından Ergün Penbe, zor bir dönemden geçen sarı-kırmızılı takımın, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile yapacağı derbi maçı kazanmak için her şeyi yapacağını söyledi.

Sarı-kırmızılı eski futbolcular Ergün Penbe, Alioum Saidou ve Mustafa Kocabey, Boğaziçi Yönetim AŞ tarafından düzenlenen geleneksel futbol turnuvasının tanıtım toplantısına katıldılar.

Başakşehir'de düzenlenen organizasyonun ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan futbolculardan Ergün Penbe, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak maçın dünyanın sayılı derbilerinden biri olduğunu belirterek, "Ligde matematiksel olarak Galatasaray'ın şampiyonluk şansı var. Bu derbi çok önemli. Eğer kaybedilirse, yöneticilere ve futbolculara çok büyük baskı olacağını düşünüyorum. Galatasaray iyi bir takım, her zaman bu tür durumların içinden çıkmayı bilmiş camiadır. Camia bu maç için kenetlenecektir. Bu maçı kazanmak için her şeyi yapacaklardır" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın son dönemde iyi futbol oynamadığını dile getiren Ergün Penbe, şunları kaydetti:

"Sadece elinde bir Türkiye Kupası kaldı. Ligde Fenerbahçe'yi yenmek isteyecektir. En azından taraftarına bir galibiyet hediye etmek isteyeceklerdir. Aksi taktirde maddi ve manevi nelerin kaybedileceğinin herkes bilincinde. Matematiksel olarak şampiyonluk şansı devam ediyor ancak olası bir kötü durumda, mesela 3. sırada ligi bitirdiğinde Galatasaray'ı çok kötü günler bekleyebilir. O nedenle ikincilik adına bu maçı kazanması çok büyük önem taşıyor. Güzel ve gollü bir maç olacağını düşünüyorum. İnşallah sadece oynanan futbol konuşulur. Hak edenin kazanacağı ama gönlümden geçen Galatasaray'ın galip geleceği bir maç olsun."

Fatih Terim'in görevden alınması

Ergün Penbe, teknik direktör Fatih Terim ile yolların ayrılmasıyla iyi giden düzenin bozulduğunu ileri sürdü.

Sarı-kırmızılı takımın kötü bir dönemin ardından Fatih Terim yönetiminde üst üste iki şampiyonluk kazandığını ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettiğini hatırlatan Ergün Penbe, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İyi giderken takımda kan değişikliği oldu. Bir yanda Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst gibi işi bilen yöneticilerin görevden alınması, bunun dışında hem Türkiye hem Avrupa'ya mal olmuş kariyeri başarılarla dolu Fatih hocanın o şekilde gönderilmesi, camiada büyük sarsıntı yaşattı. Sadece camiada değil, futbolcular üzerinde de büyük etki yarattığını düşünüyorum. İyi giden düzen bozuldu."

Galatasaray'ın İtalyan teknik direktör Roberto Mancini ile devam etmesi gerektiğini anlatan Ergün Penbe, "Mancini bir takım şeyler yapmaya çalıştı. Bu sene bence iyi dersler çıkardı. Seneye devam edilirse Türkiye'ye adapte olmuş, çok farklı ve daha başarılı bir Mancini izleyeceğimizi düşünüyorum. Mancini'nin açıklamaları, geleceğin takımını kurmak için anlaşma yaptığı yönünde. Onun için kendisiyle devam edilmeli. Ancak burası Türkiye, derbiden sonra her şey olabilir. Kötü bir sonuçtan sonra her şeyin değişebileceğini düşünüyorum. Ama bana kalırsa devam edilmeli" ifadelerini kullandı.

Alioum Saidou da Galatasaray'ın içinde bulunduğu kötü durumdan çıkmak için mutlaka derbiyi kazanması gerektiğini ifade ederken, Mustafa Kocabey ise derbide sonucu iki takımın forvetlerinin belirleyeceğini, bu bölgedeki Fenerbahçeli futbolcuların daha formda olduğunu kaydetti.