Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında Galatasaray ile Bursaspor karşı karşıya geldi. Büyük heyecana sahne olan mücadele 2-2 eşitlikle sona erdi. Ev sahibi ekibin golleri 11. dakikada Sneijder'den ve 40. dakikada penaltıdan Selçuk İnan atarken, Bursaspor'un sayıları 46. dakikada Volkan Şen'den ve 88. dakikada Bekir'den geldi.

Türk Telekom Arena'da oynanan ve Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Mustafa Kamil Abitoğlu düdük çaldığı mücadele yüksek tempoda oynandı.

TARAFTAR İLGİ GÖSTERMEDİ

Galatasaraylı taraflar karşılaşmaya fazla ilgili göstermedi.

Spor Toto Süper Lig'de aldığı kötü sonuçlarla şampiyonluk şansını zora sokan ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de Chelsea'ye yenilerek elenen sarı-kırmızılı ekibin Bursaspor ile oynadığı kupa maçında, tribünlerin büyük bölümü boş kaldı.

KÜFÜRLÜ TEZAHÜRAT UYARISI

Bursaspor maçı öncesinde stat hoparlörlerinden yapılan anonsla, küfürlü tezahüratta bulunmamaları için sarı-kırmızılı taraftalar uyarıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun disiplin talimatlarında yaptığı değişikliğin ardından Galatasaray'ın ceza sınırına geldiği hatırlatılırken, bu maç ve deplasmanda oynanacak Torku Konyaspor maçında küfürlü tezahüratlarda bulunulması halinde, Fenerbahçe derbisinin seyircisiz oynanacağı belirtildi.

BURSA DİREĞE TAKILDI

Hızlı başlayan mücadelede ilk tehlikeli atak Bursaspor'dan geldi. Galatasaray'ın ara transferde kadrosuna kattığı Guillermo Burdisso'nun kısa düşen geri pasında araya giren Sestak, sol çaprazdan Muslera'yla karşı karşıla kaldı. Slovak oyuncunun vuruşu Muslera'yı geçti ancak yakın direğe çarpıp oyun alanına geri dööndü.

ÇABUK TOPARLANDIK VE GOL GELDİ

Maça farklı bir dizilişle başlamamızın getirdiği hatalar sonucu verdiğimiz pozisyonun ardından toparlanan Galatasaray, 11. dakikada Wesley Sneijder'le golü buldu. Melo'nun orta alanda topu kazanıp sağ kanattaki Burak'ı görmesiyle atağımız başladı. Burak sıfıra inmeden yerden ortaladı ve Sneijder kale alanı ön çizgisinde düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

Golün ardından ataklarına devam eden Galatasaray, 14. dakikada Sneijder'in kullandığı kornerde Burdisso'nun kafa vuruşu az farkla dışarı gitti.

HATALAR ZİNCİRİ

Burdisso ve Hakan Balta'nın uyumsuz görüntüsü nedeniyle Bursaspor, özellikle sol kanattan boşluklar buldu. Bunlardan biri de 14. dakikada gerçekleşti. Volkan Şen'in sol taraftan içeri girdi. Bu vuruşu Muslera şık bir kurtarışla bertaraf etti.

PENALTI RAHATLATTI AMA...

39. dakikada Umut Bulut'un, Civelli tarafından yerde kalmasını penaltı olarak değerlendiren Mustafa Kamil Abitoğlu, beyaz noktayı işaret etti. Topun başına geçen Selçuk İnan atışı gole çevirdi ve takımımızı 2-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla sona erdi.

İKİNCİ YARI GOLLE BAŞLADI

İkinci yarı, Bursaspor'un atışıyla başladı. Henüz Galatasaraylı oyuncuların ayağına top değmemişken, Yeşil-beyazlılar, kendilerini umutlandıran golü attı.

SON DAKİKA GOLÜ

Maç sonuna doğru baskısını artıran Bursaspor, ikinci golü Bekirle buldu. 88. dakikada Soldan Ferhat'ın ortasına gelişine vuran Bekir'in şutu önce Hakan'a daha sonra Telles'e çarpıp tekrar Bekir'in önüne düştü. Bu sefer Bekir düzgün bir vuruşla Muslera'yı geçti.

İSTİFA ÇAĞRISI

Skorun 2-2'ye gelmesinin ardından tribünlerden uzun süre "Yönetim İstifa" tezahüratları yapıldı. Maç taraftaralrın uzun süre yuhalamaları eşliğinde sona erdi.