Avni Aker'de 90 dakika sahada kalan ve 1 gol atarak 1 de Gonzalo Higuain'e 'al da at' dercesine asist yapan 1991 doğumlu oyuncu, geçtiğimiz transfer sezonunda Galatasaray'ın adeta kapısından dönmüştü.

Şu anda Inter'i çalıştıran Roberto Mancini'nin Galatasaray'a ısrarla istediği hücum oyuncusu, Sampdoria'da kalırken, gösterdiği performansla Napoli'nin dikkatini çekti ve 5 Ocak'ta bu takıma transfer oldu.

MANCINI, GALATASARAY'DA ONU İZLİYORDU

Galatasaray'ı çalıştırdığı dönemde sık sık İtalya'ya giden ve Gabbiadini'yi izleyen Mancini, "Gabbiadini büyüme marjı olan bir futbolcu" ifadelerini kullanırken, oyuncu da İtalyan çalıştırıcının kendisini izlemesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Mancini ve Galatasaray mı? Futbolda her şey olabilir ancak şu anda sahaya odaklanmak istiyorum" şeklinde konuştu.

NELER YAŞANMIŞTI?

Transfer stratejisini genç ve gelecek vaad eden oyuncular üzerine kuran sarı-kırmızılı yönetim, Bruma ve Hajrovic'in ardından bir sürpriz de Gabbiadini ile yapmak isterken; bonservis bedelinde anlaşma sağlayamadı.

Galatasaray, ara transfer döneminde olmasa dahi sezon sonunda Manolo Gabbiadini'nin transferini bitirmek istiyordu. Bu doğrultuda, transfer komitesini harekete geçiren sarı-kırmızılı yönetim, Sampdoria'nın kapısını çaldı. Transfer bütçesi olarak maksimum 6 milyon euro belirleyen Galatasaray, Sampdoria'dan gelen 13 milyon euroluk cevap ile adeta şok oldu.

Sampdoria'nın istediği rakam karşısında transfer sürecini askıya alan Galatasaray, listesindeki alternatif isimlere yöneldi. Oyuncunun menajeri Silvio Pagliari de Galatasaray'ın ismini vermezken "Bazı teklifler olduğu doğru ancak Sampdoria, Gabbiadini'ye çok güveniyor ve oyuncumun ara transfer döneminde satılması gibi bir durum söz konusu değil" dedi.

KORAY VE TELLES KALDI

Futbolcusunu ucuza bırakmak istemeyen Sampdoria ise Galatasaray'dan istediği 13 milyon euroyu Napoli'den alarak önemli bir gelir elde etti. Sarı-kırmızılıların Roberto Mancini döneminde Galatasaray'a gelen 9 oyuncudan ise yalnızca Telles ve Koray kaldı.

Gençleştirme politikası” olarak anılan proje ile devre arasında rekor sayılabilecek transfere imza atan Galatasaray, sadece oyuncuların bonservis ve kiralama bedeli olarak yaklaşık 19.3 Milyon Euro harcamıştı.