Galatasaray’da Johan Elmander krizi derinleşerek büyüyor. Bir yıl daha sözleşmesi bulunan İsveçli futbolcunun kendisine yapılan teklifleri kabul etmeyerek 10 yabancısı bulunan sarı-kırmızılıların önünü kapatması sonunda tepkiye yol açtı.

Sportif Direktör Bülent Tulun, Milliyet’in konuyla ilgili sorusuna yaşadıkları çıkmazı açıkca belli eden bir yanıt verdi. Tulun, 6 kulüpten teklif alan ama hiçbirini kabul etmeyen 32 yaşındaki oyuncularıyla ilgili olarak, “Galiba Real Madrid ve Barcelona’dan teklif bekliyor” ifadesini kullandı. Aynı zamanda Başkan Ünal Aysal’ın danışmanı olan Tulun, yabancı transferi için öncelikle kontenjan olması gerektiğini de anlatarak, “Elimiz kolumuz bağlı. Sokağa dökecek de paramız yok” dedi.

Bu arada Galatasaray, Johan Elmander’den kurtulmak için her türlü yolu deniyor. Culio’yu bonus veren siteler gönderirken, 500 bin euro veren sarı-kırmızılılar, 1.8 milyon euro kazanan İsveçli için de benzer bir formül uygulama kararı aldı. Olympiakos, Norwich City, Kasımpaşa ve Torku Konyaspor’un yanı sıra iki takımdan daha teklif alan tecrübeli oyuncunun gitmesi durumunda bonservis talep etmeyecek olan sarı-kırmızılılar, oyuncuyu transfer edecek kulüple ücretini yarı yarıya ödemeyi kabul etti.

ELMANDER KARARLI

Johan Elmander, sarı kırmızılı takımda kalarak forma mücadelesine devam etmek istediğini söyledi. Deneyimli forvet, “Drogba, Sneijder ve Burak gibi isimlerle rekabet etmek kolay değil. Özellikle Drogba çok formda ve çok iyi işler çıkarıyor. Bu kaliteli isimlerin arasında şansımı deneyeceğim. Sonuçta ben hoca değilim, kimin oynayacağına teknik direktör karar verecek” dedi.

Milliyet